Μ. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ: ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΟΙ ΜΙΖΕΣ

Στην παράνομη χωματερή των Αγίων Θεοδώρων και όχι των Μεγάρων συνέβη το περιστατικό με το χρηματισμό, υποστηρίζει σε επιστολή της προς την aftodioikisi.gr η ειδική γραμματέας του ΠΕΚΑ Μαργαρίτα Καραβασίλη, αποδίδοντας την αρχική αναφορά της στη συνέντευξη προς την aftodioikisi.gr σε «μοιραίο δικό της λάθος»:

«Πράγματι, αναφέρθηκα σε περιστατικό «δημάρχου» που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να δέχεται στη χωματερή του Δήμου του βυτιοφόρο με επικίνδυνα υγρά απόβλητα και να παίρνει χρήματα, (συμβάν για το οποίο είχα αναφερθεί και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής), ωστόσο, από μοιραίο δικό μου λάθος ή εκ παραδρομής φαίνεται ότι αναφέρθηκα στη χωματερή Μεγάρων και όχι στη χωματερή των Αγίων Θεοδώρων, όπου πραγματικά συνέβη το συμβάν», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η κ. Καραβασίλη.

Αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων: Ποτέ δεν κατηγορήθηκα για μίζα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη προς τα τέλη του 2009-αρχές 2010 όταν δήμαρχος ήταν ο κ. Γιώργος Σοφίας και αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο κ. Σωτήρης Νικολάου. Ωστόσο, ο κ. Νικολάου μιλώντας στην aftodioikisi.gr αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε χρηματισμός, τονίζοντας ότι η κατηγορία εναντίον του (καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση) ήταν ηθική αυτουργία για τη λειτουργία παράνομης χωματερής. «Εμείς, ως δημοτική Αρχή, βρήκαμε εκεί μία χαβούζα που λειτουργούσε για πολλά χρόνια. Συνεχίσαμε να τη λειτουργούμε για οικιακά λύματα, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός». Παραδέχεται πάντως ότι την ημέρα που έκαναν έφοδο οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος στη χωματερή βρέθηκε και βυτιοφόρο από ένα εργοστάσιο της περιοχής με βιοκαύσιμα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Μαργαρίτας Καραβασίλη προς την aftodioikisi.gr είναι το εξής:

ΠΡΟΣ: Δημοσιογραφική Ομάδα aftodioikisi.gr

Υπεύθυνο:  κ. Χρίστο Βούζα

Αγαπητέ κύριε Βούζα,

Σχετικά με δημοσίευμά σας, της Δευτέρας 31.10.2011, με τίτλο «Μ. Καραβασίλη: Ιδού ο Δήμαρχος με τις μίζες», όπου απεικονίζομαι η ίδια και ο τ. Δήμαρχος Μεγαρέων, κ. Δημήτρης Στρατιώτης, επιθυμώ να κάνω την παρακάτω διόρθωση:

Πράγματι, αναφέρθηκα σε περιστατικό «δημάρχου» που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να δέχεται στη χωματερή του Δήμου του βυτιοφόρο με επικίνδυνα υγρά απόβλητα και να παίρνει χρήματα, (συμβάν για το οποίο είχα αναφερθεί και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ωστόσο, από μοιραίο δικό μου λάθος ή εκ παραδρομής φαίνεται ότι αναφέρθηκα στη χωματερή Μεγάρων και όχι στη χωματερή των Αγίων Θεοδώρων, όπου πραγματικά συνέβη το συμβάν. Ως εκ τούτου στοχοποιήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Μεγάρων, κ. Δημήτρης Στρατιώτης, το όνομα του οποίου με αναφέρατε.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και της υπόληψης του κ. Στρατιώτη, παρακαλώ θερμά να ανακοινώσετε άμεσα στην ιστοσελίδα σας ότι το εν λόγω συμβάν, και ότι ανέφερα σε σχέση με αυτό, συνέβη σε χωματερή υγρών αποβλήτων στους Αγίους Θεοδώρους και όχι στη χωματερή Μεγάρων, και προέκυψε μετά από έλεγχο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος της ΕΥΕΠ, όπου συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο οποίος και δικάστηκε. Μάλιστα αναφορά στο ίδιο περιστατικό έγινε, με αναλυτικό τρόπο, και από τον Γενικό Επιθεωρητή της ΕΥΕΠ, κ. Παναγιώτη Μέρκο σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Η αναφορά μου στο συμβάν δεν είχε πρόθεση βεβαίως να θίξει πρόσωπα, αλλά να αναδείξει ένα μείζον ζήτημα το οποίο δεν μας τιμά. Επιθυμώ πάντως να σας ζητήσω συγνώμη, καθώς και από τους αναγνώστες σας  για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε από το κρίσιμο αυτό λάθος μου και ειδικότερα από τον κ. Στρατιώτη, τον οποίο έθιξα άθελά μου, διαβεβαιώνοντάς τον ότι καμία σχέση δεν είχε με το συμβάν στους Αγίους Θεοδώρους.

Σας ευχαριστώ

Μαργαρίτα Καραβασίλη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΕΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!