«Λουκέτο» σε 17 φορείς της «Λίστας Σταμάτη»- Έρχονται & συγχωνεύσεις

Οχτακόσιοι υπάλληλοι από 17 φορείς  που συγχωνεύονται οι καταργούνται, συμφώνα με το σχέδιο νόμου που αναμένεται να φτάσει στην Βουλή σύντομα, θα χάσουν την δουλειά τους στο βωμό των επιταγών της τρόικας.

Πρόκειται για ορισμένους από τους οργανισμούς που περιλαμβάνονται στην περίφημη «λίστα Σταμάτη», την οποία έχει δημοσιεύσει προ καιρού η aftodioikisi.gr.

Συγκεκριμένα, μετά το –επιχειρούμενο, προς το παρόν- ξεκαθάρισμα στην ΕΡΤ η κυβέρνηση σκοπεύει να καταργήσει 17 φορείς με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ στην οποία απασχολούνται 100 άτομα.

Οι υπόλοιποι 16 φορείς και οργανισμοί που θα καταργηθούν  είναι οι εξής (στην παρένθεση ο αριθμός των ατόμων που απασχολούν) :

Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (50)

Κέντρο Μελετών Ασφαλείας(0)

Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (35)

Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας(5)

Κεντρική Αγορά Πατρών(1)

Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης(0)

Εθνικός Κέντρο Έρευνας –Πρόληψης και Θεραπείας Σακχαρώδους Διαβήτη (11)

Μητροπολιτικός φορέας Ανάπλασης και διαειχείρισηςπροστατευομενων περιοχων Αττικής (4)

Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας (0)

Οργανισμός Κωπαΐδας (10)

Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας(0)

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών «Θ. Κολοκοτρώνης» (0)

Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας(0)

Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας(0)

Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων(0)

Πολιτιστικό Κέντρο Αστυνομίας (0)

Όσον αφορά στους οργανισμούς με μηδενικό προσωπικό η κυβέρνηση τους καταργεί προκειμένου να γλιτώσει χρήματα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό αλλά και τις αμοιβές των μελών των ΔΣ

Αναφορικά με τους οργανισμούς που αναμένεται να οδηγηθούν σε συγχώνευση πρόκειται για τον ΕΟΦ με το Κέντρο Βιολογικών Ερευνών (11) καθώς και τα ταμεία Αεροπορικής Άμυνας, Εθνικής Άμυνας και Εθνικού Στόλου.

Τέλος οι δημόσιες βιβλιοθήκες που θα συγχωνευθουν σε έναν ενιαίο φορέα είναι: Αίγινας, Αμφίκλειας, Αρεόπολης, Αταλάντης, Βυτίνας, Δελφών, Λευκάδας, Μηλέως, Μολάων, Μουζακίου, Πεταλιδίου, Ανδρίτσαινας, Ζαγοράς, Ζακύνθου, Δημητσάνας, Μηθυμνας, Σάμου, Σιάτιστας, Χιου, Βεροιας, Γρεβενων, Δράμας, Έδεσσας, Ελευθερούπολης, Καλαμάτας, Καρπενησίου, Κερκυρας, Κιλκίς, Κόνιτσας, Λαμίας, Λάρισας, Ληξουρίου, Λιβαδειάς, Μυτιλήνης, Ναυπλίου, Πυργου, Ρεθύμνης, Ρόδου, Σερρών, Σπάρτης, Τρίπολης, Φλώρινας, Χαλκίδας, Ιωαννίνων και Εθνική Βιβλιοθήκης Ελλάδας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΛΟΥΚΕΤΟ, ΕΡΤ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΛΙΣΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!