Ληστείες & βιασμοί από επίορκους της λίστας Ρακιντζή

Περισσότεροι από 600 δημοτικοί υπάλληλοι, 128 εφοριακοί, 72 νοσηλευτές, 62 γιατροί, 56 δάσκαλοι και καθηγητές περιλαμβάνονται στη λίστα που παρέδωσαν οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής» στην κατάσταση περιλαμβάνονται 2.200 ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα που κατηγορούνται ότι διέπραξαν οι συγκεκριμένοι 1.301 υπάλληλοι από το 2007 μέχρι και το 2.012.

Πρόκειται για αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεση, απιστία, πλαστογραφία, νόθευση εγγράφων,  νοθεία, παθητική δωροδοκία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, εμπρησμό, παρασιώπηση εγκλημάτων, συνέργεια σε απάτη, κλοπή, ληστεία, παράνομη βία, βιασμός κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων, υπόθαλψη εγκληματία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ακόμη και ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροήν!

Συγκεκριμένα:

–          Για τους 619 δημοτικούς υπαλλήλους σωρεία υποθέσεων αφορά πολεοδομίες, ενώ τα σοβαρότερα αδικήματα για τα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε υπαλλήλους αφορούν ληστεία κατά συναυτουργία, καλλιέργεια κάνναβης κατ’ επάγγελμα, υπεξαιρέσεις ποσών άνω των 73.000 ευρώ και κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση! Επιπλέον σε εννέα υποθέσεις έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις από τα ποινικά δικαστήρια για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροήν , παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, και απιστία για ζημιά άνω των 150.000 ευρώ.

–          Για τους 134 υπαλλήλους νοσοκομείων, εκ των οποίων οι 62 γιατροί, στους περισσότερους έχει ασκηθεί δίωξη για δωροδοκίες, παράβαση καθήκοντος, ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!

–          Για τους 128 εφοριακούς αλλά και τελωνιακούς και υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχουν ασκηθεί διώξεις για εκβιασμούς, παθητική δωροδοκία 73 έως 150.000 ευρώ, μέχρι και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων! Επιπλέον δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έχουν κατηγορηθεί για παράβαση εχεμύθειας.

–          Ανάμεσα στους 56 εκπαιδευτικούς, υπάρχει περίπτωση καθηγητή που παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ τρεις συνάδελφοί του κατηγορούνται για κατοχή και χρήση ναρκωτικών. Παράλληλα σε πρόσφατη υπόθεση δάσκαλος έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ληστεία, ενώ δύο συνάδελφοί του για κατάχρηση ανηλίκων και ασέλγεια κατά συρροήν!

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρρύθμισης αναφέρουν ότι, σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο, οι 1301 υπάλληλοι με την άσκηση ποινικής δίωξης θα έπρεπε να τεθούν σε αργία λαμβάνοντας το 50% τοθ μισθού τους μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Ωστόσο το χάος που επικρατεί στη Δημόσια Διοίκηση σε σχέση και με την άσκηση πειθαρχικής ευθύνης σε συνδυασμό με την άρνηση των δικαστών να συμμετάσχουν στα νέα πειθαρχικά έχουν «κολλήσει» ακόμη και σήμερα τις συγκεκριμένες σοβαρές υποθέσεις. Όμως με τα νέα δεδομένα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουν τάχιστα αυτές οι υποθέσεις.

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσίτσας

Σχετικά

Διαβάστε επίσης:

Στην «ουρά» 3.500 επίορκοι, 2.000 διώκονται και ποινικά

 1. Διοικ. Μεταρρύθμισης: Τα πειθαρχικά ορίσθηκαν, τώρα «τρέχουμε»
 2. Καμίνης: «Γραμμή» ΣΥΡΙΖΑ στην εγκύκλιο για τους επίορκους
 3. Στη «γραμμή ΣΥΡΙΖΑ» για επίορκους και η ΑΔΕΔΥ, προετοιμάζει «πόλεμο»
 4. Τρόικα: Απολύστε 7.000 επίορκους τώρα!
 5. ΣΥΡΙΖΑ: Να φύγουν οι επίορκοι με αντικειμενικές διαδικασίες
 6. ΔΗΜΑΡ: Οι επίορκοι έπρεπε να είχαν απολυθεί… προχθές!
 7. Δημόσιο: Σε αργία ακόμη και για αυστηρή βαθμολογία!
 8. Πειθαρχικά: «Μπλόκο» υπουργών, δικαστικών στη διαθεσιμότητα
 9. Δημόσιο: Απολύσεις για τέσσερις κατηγορίες υπαλλήλων
 10. Ρακιντζής: Το προφίλ του διεφθαρμένου δημόσιου υπαλλήλου
 11. Δημόσιο: «Ιδιώνυμο» για τους υπαλλήλους τα πλαστά επιδόματα
 12. Τρόικα: Απόψε θέλει… διευθύνσεις και ονόματα των διαθεσίμων
 13. Δημόσιο: Έκανες κοπάνα; Απόλυση…
 14. Δημόσιο: Έρχονται νέες απολύσεις «επίορκων» με… Μετρό
 15. Δημόσιο: Σε αργία και για σοβαρά πλημμελήματα οι επίορκοι
 16. Ύστερα από 11 χρόνια, απολύθηκε επίορκος υπάλληλος

 

 1. «Πορτοκαλί» συναγερμός για τις απολύσεις
 2. Μανιτάκης: Συνεργάζομαι αρμονικά με Στουρνάρα
 3. Τελεσίγραφο τρόικας: Δεν προχωράμε χωρίς απολύσεις
 4. «Καρφιά» Στουρνάρα στο Μανιτάκη για απολύσεις
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!