Λυκουρέντζος σε Σμυρνιώτη: Να γίνει άμεσα ψεκασμός και απομάκρυνση των σκουπιδιών

Ψεκασμό των απορριμμάτων, που παραμένουν για περίπου δύο μήνες στους δρόμους της Τρίπολης και άμεση απομάκρυνσή τους από την πόλη, γιατί εγκυμονούν σοβαρότατο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ζητά με επιστολή του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος από τον δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, ύστερα από εισήγηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, κλιμάκιο του οποίου επισκέφθηκε για δεύτερη φορά σήμερα την πόλη.

Το κλιμάκιο του ΚΕΛΠΝΟ έφτασε στην αρκαδική πρωτεύουσα, με εντολή του υπουργού Υγείας, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος του κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι πριν από τρεις εβδομάδες, εκδόθηκε υγειονομική διάταξη από το υπουργείο Υγείας και υπογράφηκε κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, προκειμένου να μεταφερθούν τα σκουπίδια της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ της Φυλής στην Αττική, ύστερα από την πρώτη επίσκεψη κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο διαπίστωσε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Τα σκουπίδια όμως, παρά τις υπουργικές αποφάσεις παραμένουν στους δρόμους της Τρίπολης, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε μικρές χωματερές, εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών και σύμφωνα με παράγοντες του δήμου, αν όλα πάνε καλά, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η μεταφορά τους από την Τρίπολη στον ΧΥΤΑ της Φυλής.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ, ΨΕΚΑΣΜΟΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!