Λάθος το μνημόνιο λένε 3 στους 4 Έλληνες

Λανθασμένη θεωρούν την πολιτική που έχει ακολουθήσει η χώρα τα τρία τελευταία χρόνια 3 στους 4 Ελληνες, σύμφωνα με την δεύτερο «Οικονομικό Βαρόμετρο» για το 2013 του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ποσοστό 73%, υποστηρίζει ότι η απόφαση να ακολουθήσουμε τις υποδεικνυόμενες λύσεις των μνημονίων πριν από τρία χρόνια ήταν λανθασμένη, ενώ πιστεύει ότι ο δρόμος αυτός δεν θα οδηγήσει στην ανάκαμψη. Επιπλέον, μόλις το 18% υποστηρίζει την υιοθέτηση της μνημονικής πολιτικής, ενώ το 9% αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην ερώτηση.

«Οι επιλογές των πολιτών στα ζητήματα που έθεσε η έρευνα είναι σαφής. Το μνημόνιο ήταν ένα μεγάλος λάθος. Η κυβέρνηση πρέπει να σκληρύνει τη στάση της έναντι στη τρόικα. Τέλος, οι πολίτες προκρίνουν αλλαγές στα υπουργεία που ασχολούνται με το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα έναντι εκείνων που ασχολούνται με την οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Να σκληρύνει η στάση της κυβέρνησης στην τρόικα

Σε ερώτηση πολλαπλών επιλογών σχετικά με την διαπραγματευτική στάση που πρέπει να ακολουθήσει η Κυβέρνηση απέναντι στην Τρόικα, περισσότεροι από 5 στους 10 (56%) υποστήριξαν ότι η Κυβέρνηση πρέπει να σκληρύνει την στάση της ενώ το 26%, εκτιμά ότι θα πρέπει παραιτηθεί η υπάρχουσα Κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Σύμφωνα με τις απαντήσεις μόνο το 9% πιστεύει ότι είναι σωστή η επιλογή της Κυβέρνησης και θα πρέπει να διατηρήσει την στάση που έχει υιοθετήσει μέχρι τώρα.

Διαβάστε επίσης

Μανιτάκης: Με τις 15.000 απολύσεις υπηρετούμε την αξιοκρατία

Βουλή-πολυνομοσχέδιο: Στο επίκεντρο οι απολύσεις στο δημόσιο

Στην Ολομέλεια τo πολυνομοσχέδιο

Πολυνομοσχέδιο: «Πέρασε» από την Επιτροπή, ξεκινάει η μάχη στην Ολομέλεια

Τροπολογία: Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ – Στουρνάρα για τους ανέργους

Kόντρα με το «καλημέρα» στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Aνεβάζει το θερμόμετρο στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Δημόσιο: Απολύσεις και με τη «βούλα» του πολυνομοσχεδίου

Πολυνομοσχέδιο: Τροπολογία για 400.000 ανέργους στους ΟΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΟΙΚΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΕΒΕΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]