Λάρισα: €1 εκατ. σε ενοίκια το χρόνο για στέγαση δημόσιων υπηρεσιών

Το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, περίπου, καταβάλει, το χρόνο, το Ελληνικό Δημόσιο για τη στέγαση υπηρεσιών του στο νομό Λάρισας. Αυτό προκύπτει από στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη Βουλή και προκάλεσαν την κατάθεση ερώτησης από το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Θωμά Ψύρρα.

H ΕΡΩΤΗΣΗ ΤOY ΒΟΥΛΕΥΤH
Στο Ν. Λάρισας υπάρχουν 44 ακίνητα τα οποία νοικιάζει το Δημόσιο και γι’ αυτά πληρώνει 80.460,46 ευρώ το μήνα, δηλαδή 965.525,52 ευρώ το χρόνο. Την ίδια στιγμή υπάρχουν κτήρια του Δημοσίου έτοιμα να δεχτούν δημόσιες υπηρεσίες ή κτήρια τα οποία με ελάχιστες παρεμβάσεις μπορούν άμεσα να χρησιμοποιηθούν.

Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις των ΔΟΥ που συγχωνεύθηκαν, παρατηρούνται παράδοξα: Με έγγραφό της η Κτηματική Υπηρεσία Ν. Λάρισας (αρ.πρωτ. 328/9-02-2013) ενημερώνει το Υπουργείο Οικονομικών ότι το μίσθωμα για το κτήριο, όπου στεγάζεται η Γ’ ΔΟΥ Λάρισας (μετά την τελευταία μείωση) ανέρχεται σε 9.003,00 ευρώ το μήνα. Στο εν λόγω κτήριο παραμένει μόνο το αρχείο της Γ’ ΔΟΥ Λάρισας, ενώ οι υπάλληλοι έχουν μεταφερθεί στη Β’ ΔΟΥ Λάρισας (ΔΟΥ υποδοχής). Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για υπερβολικό μηνιαίο μίσθωμα μόνο για αρχειακή χρήση.

Επειδή η καθυστέρηση οδηγεί σε αλόγιστη σπατάλη,

Επειδή τα ποσά που μπορούν να εξοικονομηθούν συνιστούν ένα «ισοδύναμο»,

Ερωτάται oΥπουργός:
1) Γιατί καθυστερεί η μεταφορά υπηρεσιών από τα ιδιωτικά στα δημόσια κτήρια;

2) Με ποιο τρόπο σκέπτεται να επισπεύσει τη διαδικασία μεταφοράς;

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΝΟΙΚΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!