Λαγκάρντ: Επιμένει για τις απολύσεις στο δημόσιο

Να φύγουν από το δημόσιο οι κοπανατζήδες κι οι μη αποδοτικοί και τη θέση τους να πάρουν οι εργατικοί,  ζήτησε με συνέντευξή της στη ΝΕΤ η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ. Μάλιστα η κ. Λαγκάρντ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι όλα γίνονται για να απολυθούν οι υψηλόμισθοι και να προσληφθούν νέοι άνθρωποι με τον κατώτερο μισθό και πρόσθεσε με έμφαση: «Σίγουρα δεν είναι αυτό, που σχεδιάζουμε ή προγραμματίζουμε ως μέρος του ελληνικού προγράμματος. Παρόλα αυτά, είναι δίκαιο να δοθεί δουλειά στους ανθρώπους που έχουν προσόντα, είναι εργατικοί και είναι άνεργοι, αντίθετα με αυτούς που είτε είναι κοπανατζήδες είτε δεν αποδίδουν και δεν θα έπρεπε να τους δοθεί απαραιτήτως μια δουλειά εφόρου ζωής. Νομίζω ότι αυτή είναι μια αρχή που όλοι θα υποστηρίξουν», κατέληξε.

Αναφορικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, παρέπεμψε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο, ένα νομικό εργαλείο, όπως είπε και συμπλήρωσε ότι εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να το εφαρμόσουν όπως προβλέπει ο νόμος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]