Λαφαζάνης: Θα συνεχισθεί το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» – Πώς θα αναμορφωθεί

Θα συνεχισθεί το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» αλλά αναμορφωμένο, δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Βουλή απαντώντας χθες σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Δημήτρη Κωνσταντόπουλο (ΠΑΣΟΚ) και Σπύρο Δανέλλη (Το ΠΟΤΑΜΙ).

Όπως εξήγησε ο κ. Λαφαζάνης, στο αναμορφωμένο πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα ενταχθούν 40.000 νοικοκυριά. Το νέο πρόγραμμα θα προσανατολισθεί προς τις πιο χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα.

Όσον αφορά στις καθυστερήσεις -σε αυτούς που έχουν ενταχθεί στην προηγούμενη φάση του προγράμματος- στη χορήγηση των χρημάτων που δίνονται δωρεάν, τόνισε ότι την ευθύνη για τις καθυστερήσεις έχουν οι τράπεζες. Ωστόσο γίνονται προσπάθειες για να δίνονται κανονικά και οι επιχορηγήσεις και οι δανειακές υποχρεώσεις για την εκπλήρωση του προγράμματος.

Πάντως, ο υπουργός τόνισε ότι αδικαιολόγητα γίνονταν δεκτές αιτήσεις σύμφωνα με το προηγούμενο πρόγραμμα, αν και ήταν γνωστό ότι οι πόροι του προγράμματος ήταν περιορισμένοι και δεν μπορούσε να καλυφθεί το σύνολο των αιτούντων. Το προηγούμενο πρόγραμμα (2007-2014) έχει καλύψει μέχρι σήμερα περίπου 50.000 κατοικίες, αν και ο αριθμός των αιτήσεων ήταν πολύ μεγαλύτερος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΔΑΝΕΛΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!