Λαφαζάνης: Όσοι ψηφίσουν τη συμφωνία εντάσσονται στη «μνημονιακή συναίνεση»

Τη θέση του ότι στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά δεν πρόκειται να ψηφίσει μνημόνια, επανέλαβε ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, από τη Θεσσαλονίκη, όπου περιοδεύει. Ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας, σημείωσε ότι παραμένει πιστός στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη, και ανέφερε πολλές φορές τη λέξη «μνημόνιο» λέγοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να αλλάξει θέση.

Σε μια αποστροφή του λόγου του, υπονόησε ότι σε περίπτωση που «περάσει» η συμφωνία από τη Βουλή, όσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ την ψηφίσουν, θα ενταχθούν και αυτοί στη «μνημονιακή συναίνεση», μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

«Ήρθα στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσω στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας. Ανταλλάξαμε απόψεις για την κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη να αγωνιστούμε για να μην περάσουν μνημόνια στη χώρα μας. Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Είμαστε δεσμευμένοι με τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης. Αυτές στηρίζουμε. Δεν στηρίζουμε προαπαιτούμενα για τα μνημόνια, δεν στηρίζουμε μνημόνια. Δεν συναινούμε στην ψήφιση μνημονίων από μια κυβέρνηση που εξελέγη για να καταργήσει τα μνημόνια. Αυτή είναι η θέση με την οποία πορευόμαστε. Όταν έρθει νέο μνημόνιο στη Βουλή, εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να το ψηφίσω. Το ίδιο αναμένω να κάνουν και όσοι βουλευτές έχουν αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα», είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

«Αν περάσει το μνημόνιο από τη Βουλή, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαχωρίσουμε τη θέση μας».

Αναφερόμενος στα προαπαιτούμενα, αλλά και την ψηφοφορία που θα γίνει για τη συμφωνία, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι «αυτές οι αποφάσεις ελήφθησαν με τις ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ» και κατέληξε λέγοντας ότι «διαμορφώνεται μια ευρύτερη μνημονιακή συναίνεση», κατατάσσοντας προφανώς σε αυτή και όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζουν μέτρα και συμφωνίες.

Όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε, αν η αντιπρότασή του είναι η δραχμή, απάντησε: «Η αντιπρότασή μας είναι μια Ελλάδα χωρίς Μνημόνια, χωρίς λιτότητα, μια Ελλάδα που δεν θα ξεπουλιέται».

Ο πρώην υπουργός περιόδευσε σε χώρους εργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρο της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα.

Στις 8μ.μ. θα συναντηθεί, στο δημαρχείο Βασιλικών, με εκπροσώπους κατοίκων της περιοχής, που αντιτίθενται στην κατασκευή εργοστασίου βιομάζας, καθώς ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είχε ασχοληθεί με το θέμα.

Πηγή: news247

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!