Κυβέρνηση: Επιχείρηση κινητικότητα χωρίς απολύσεις αλλά από… Δεκέμβριο

Επιχείρηση να αποσυνδέσει την διαθεσιμότητα-κινητικότητα από τις απολύσεις κάνει η κυβέρνηση ώστε να μειώσει τις αντιδράσεις και να μπορέσει να επιτύχει το (δύσκολο) στόχο των 12.500 «διαθέσιμων» του Δεκεμβρίου.

Το χορό έσυρε σήμερα στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Β. Βενιζέλος, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, σε «ρόλο Κουβέλη» (σ.σ. η ΔΗΜΑΡ ζητάει μετά την έξοδό της από την κυβέρνηση να ακολουθηθεί η, κατά αυτήν, «γραμμή Μανιτάκη» που αποσυνέδεε την κινητικότητα από τις απολύσεις) ζήτησε «να αναδειχθεί ο θεσμός της «κινητικότητας» των δημοσίων υπαλλήλων ως μέσο εξορθολογισμού της Δημόσιας Διοίκησης και να αποσυνδεθεί από τις απολύσεις.»

Η παρέμβαση Βενιζέλου «συντονίστηκε» με κυβερνητικές πηγές οι οποίες συνέδεαν την επίτευξη αυτού του (κυβερνητικού) στόχου με την επιτυχία της διαθεσιμότητας-κινητικότητας του Σεπτεμβρίου, καθώς «με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα μπορούσε να διαπραγματευτεί εναλλακτικές λύσεις για την κινητικότητα του Δεκεμβρίου».

Πάντως,  στην έκθεση της για το πρόγραμμα προσαρμογής στην Ελλάδα στα τέλη Ιουλίου  η Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι οι 11.000 από τους 25.000 υπαλλήλους που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το 2013 μπορεί να απολυθούν, η έκθεση της Κομισιόν Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε σχετικό πίνακα με τα κριτήρια επίδοσης της χώρας μας «οι 11.000 αποτελούν ‘βάση’ αποχωρήσεων μέσω διαθεσιμότητας».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση