Κουμουτσάκος: Θα αυξηθούν οι προσφυγικές ροές λόγω του πολέμου στη Συρία

  • Απο stergios
  • 13 Οκτωβρίου 2019 - 11:56
  • Comments Off

Tην ανησυχία του για τις εξελίξεις στο προσφυγικό λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Συρία, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η Ελλάδα δεν έχει αιτήματα, η Ευρώπη έχει υποχρεώσεις» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κουμουτσάκος σχετικά με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στη χώρα. Από τον Ιούλιο και μετά παρατηρείται μια έξαρση στις μεταναστευτικές ροές, όπως υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός, λέγοντας πως οι λόγοι πίσω από αυτό βρίσκονται εκτός Ελλάδας.

«Η Ελλάδα προετοιμασμένη για κάθε σενάριο»

Εκτίμησε επίσης ότι θα υπάρξει αύξηση των προσφυγικών ροών λόγω του πολέμου στη Συρία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο.

«Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος τί θα ακολουθήσει», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει ανακοινώσει την πολιτική της για καλύτερη διαφύλαξη των συνόρων σε περίπτωση αύξησης των ροών. Τόνισε δε ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει τα μέτρα της και «δεν πρέπει να πιαστεί απροετοίμαστη ξανά».

Σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία, ο υπουργός σημείωσε ότι η Τουρκία οφείλει να αντιμετωπίσει τα δίκτυα των λαθροδιακινητών και να τα εκριζώσει.

Η πολιτική της Ελλάδας αντίστοιχα είναι να αυξήσει τις επιστροφές, επεσήμανε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΣΥΡΙΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!