Κουρουμπλής: Θα δοθούν στους ΟΤΑ τα παρακρατηθέντα ποσά των ληξιπρόθεσμων χρεών

Τα παρακρατηθέντα ποσά από τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ΟΤΑ, που ανέρχονται σε 326 εκατ. ευρώ θα αποδοθούν στους ΟΤΑ. Αυτό δεσμεύτηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Χερσονήσου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Κουρουμπλής, αναφέρθηκε και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, κάνοντας λόγο για έναν κρίσιμο διάλογο που πρέπει να ολοκληρωθεί και απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο σε κόμματα και φορείς: «Τα σκουπίδια συνδέονται με παρά πολλά χρήματα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού. Τα συμφέροντα είναι πολλά, διαπλεκόμενα, συμπλεκόμενα, συγκρουόμενα. Εγώ, θέλω, φιλοδοξώ να κάνω ένα νομοσχέδιο το οποίο να έχει πραγματικά τη συναίνεση όλων, και των κόμματων και των φορέων» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

«Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από αυτή την κακοποίηση της αισθητικής της. Μια πανέμορφη χώρα, με ένα πλουσιότατο περιβάλλον, να θυμίζει σε ορισμένες περιοχές ένα απέραντο σκουπιδότοπο» πρόσθεσε.

Ο υπουργός, δήλωσε ακόμη ότι θα λάβει υπόψη την απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης για το σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, σε συνδυασμό με την πρόταση της ΚΕΔΕ.

Εξ άλλου ο υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το προσφυγικό, υπενθύμισε ότι η ΚΕΔΕ στο συνέδριο της Σάμου πήρε μια ομόφωνη απόφαση ότι όλοι οι δήμοι πρέπει να βάλουν πλάτη.

«Μπορεί αύριο να μην χρειασθεί να έλθει κανένας, αλλά από κει και πέρα είναι ένα θέμα το οποίο είναι ανοιχτό. Μακάρι να μην έχομε αύξηση εισροών» είπε. Ο ίδιος επίσης, σημείωσε ότι μπορεί να βρεθούν τρόποι που να μην επηρεάσουν ο προσφυγικές ροές, ούτε στο ελάχιστο τον τουρισμό. «Δεν είμαστε τρελοί να καταστρέψομε ένα τομέα που δίνει στη χώρα αυτό που δίνει. Έχουμε γνώση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΑΠΟΔΟΣΗ, ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!