Κουρουμπλής: Η ΠΝΠ δεν αφορά τα νοσοκομεία – Δεν διαθέτουν αποθεματικά

Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν αποθεματικά, έχουν τρέχουσες ανάγκες, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουπλής, μιλώντας το πρωί στο Mega, αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τη μεταφορά διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Σήμερα, εάν διαβάσει κανείς προσεκτικά την ΠΝΠ θα δει ότι οι φορείς που έχουν ανάγκες τρέχουσες, εξαιρούνται, δηλαδή και τα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν αποθεματικά. Τα νοσοκομεία έχουν ανάγκες τρέχουσες. Η διάταξη όπως είναι διατυπωμένη καλύπτει πλήρως τα νοσοκομεία, με συνέπεια σήμερα να μην υπάρχει ένα νοσοκομείο που να έχει διαθέσει χρήματα στη Τράπεζα της Ελλάδος» υπογράμμισε.

O κ. Κουρουμπλής, επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για την αντίδρασή της, σημειώνοντας ότι η ΝΔ έσπευσε να μιλήσει για ρητή εντολή του υπουργού. «’Οταν λέμε ρητή εντολή είναι δύο πράγματα: ή υπογράφει ο υπουργός και λέει κάντε αυτό ή υπογράφει ο παρακάτω και λέει κατ’ εντολήν του υπουργού να κάνετε αυτό. Είδατε πουθενά να υπάρχει ρητή εντολή του υπουργού;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στην επιστολή με την οποία ζητείται από τα νοσοκομεία να ενημερώσουν για τα διαθέσιμα που έχουν, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι η κίνηση αυτή έγινε «για να υπάρχει μια εικόνα».

«Ας μου φέρουν ένα νοσοκομείο που έχει μεταβιβάσει τα χρήματα του στην ΤτΕ. Και μιλούν αυτοί που έκοψαν τα χρήματα όχι μόνο τα νοσοκομεία από τα ιδρύματα χρόνιων παθήσεων» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΠΝΠ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!