Κουρουμπλής: Δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση για τα ΜΗΣΥΦΑ - Έχουμε βάλει όρους - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
4
Φεβρουάριος
Back

Κουρουμπλής: Δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση για τα ΜΗΣΥΦΑ – Έχουμε βάλει όρους

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο «μέρος των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων» (ΜΗΣΥΦΑ) να φτάσει στα σούπερ μάρκετ, λέγοντας πως η διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας το Σάββατο στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, οΚουρουμπλής είπε ότι «ένα ενδεχομένως μέρος των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων να πάει στα σούπερ μάρκετ», ωστόσο επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει ακόμη και πως η κυβέρνηση «έχει βάλει και σε αυτήν την περίπτωση όρους».

Επανέλαβε ακόμη πως μέχρι το τέλος του μήνα θα μειωθεί η συμμετοχή στα φαρμακα για αδύναμες ομάδες, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους. Πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα μειωθεί η συμμετοχή στα φάρμακα από το 25-30% στο 15%.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια στη συμμετοχή στα φάρμακα, απάντησε πως θα μειωθεί η συμμετοχή για τις αδύνατες ομάδες.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!