Κούρεμα καταθέσεων: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα ο Τρ. Αλεξιάδης

Δεν σχεδιάζεται φορολογική επιβάρυνση για τα Ι.Χ. το 2016 διαβεβαίωσε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν δικαιότερες και αναλογικότερες ρυθμίσεις.

Παράλληλα διέψευσε δημοσιεύματα που επανέφεραν το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων, υπογραμμίζοντας πως «όποιος διακινεί τέτοιες πληροφορίες κινδυνολογεί πολιτικά».

Ο κ. Αλεξιάδης παρενέβη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζητά την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σε κοινοτικές οδηγίες, και ανακοίνωσε πως θα συσταθεί επιτροπή πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Οικονομικών, Μεταφορών και Περιβάλλοντος προκειμένου να μελετήσει συνολικά το ζήτημα της φορολογικής επιβάρυνσης των Ι.Χ..

Τα θέματα που θα τεθούν θα σχετίζονται με το περιβάλλον, τα τέλη κυκλοφορίας, τη φορολόγηση, τα τέλη ταξινόμησης.

Η τελική φορολογική επιβάρυνση των Ι.Χ. θα είναι πιο δίκαιη, αναλογική και ρεαλιστική από το υφιστάμενο καθεστώς, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΙΑΨΕΥΣΗ, ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ, ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!