Κοτζιάς: Υπαινίσσεται χρηματισμό δημοσίων υπαλλήλων για τα έγγραφα Λοβέρδου

Σε σαφέστατους υπαινιγμούς περί χρηματισμού δημοσίων υπαλλήλων για την υπόθεση των απορρήτων εγγράφων της διαρροής απόρρητων εγγράφων που αφορούν την υπόθεση των όπλων στη Σαουδική Αραβία, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υπενθυμίζοντας το νόμο που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση τέτοιων εγγράφων.

Ο υπουργός Εξωτερικών επιτίθεται στην αντιπολίτευση, αφήνει αιχμές για τα έγγραφα που παρουσίασε ο βουλευτής της ΔΗΣΤ, Αν. Λοβέρδος (χωρίς να τον κατατονομάζει) και θέτει ερωτήματα αλλά και αιχμές, κάνοντας λόγο για άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση, του ο υπουργός Εξωτερικών, σημειώνει:

«Κάλεσα την αντιπολίτευση να φερθεί σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος και νομιμότητας με νηφαλιότητα, ευθύνη και σοβαρότητα. Και τα τρία τα θεώρησε κίνδυνο για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Της υπενθύμισα ότι ο νόμος απαγορεύει την δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων και ακόμη περισσότερο άκρως απόρρητων.

Δήλωσε ότι θεωρεί το νόμο στενό κορσέ για τις επιδιώξεις της. Ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Σημειώνω, ότι κάθε τέτοιο έγγραφο που δημοσιοποιείται δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας.

Τα κεντρικά ερωτήματα είναι, λοιπόν, απλά: Αποτελεί η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς σε τρίτους παρανομία ή όχι; Γίνεται αυτή η παράνομη παράδοση από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό; Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η αντιπολίτευση τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους;

Είναι φανερό, ότι πριν αποκτήσει η αντιπολίτευση απόρρητα δημόσια έγγραφα, κάποιος που νόμιμα τα κατείχε τους τα παρέδωσε. Και αυτή είναι η πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΥΠΕΞ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΕΓΓΡΑΦΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!