Κοτζιάς: Βήμα ελπίδας στο Σκοπιανό -Αθλιότητες όσα λέγονται για τα απόρρητα κονδύλια

  • Απο stergios
  • 20 Οκτωβρίου 2018 - 11:29
  • Comments Off

Κάναμε ένα σοβαρό βήμα ελπίδας και είμαι στη θέση να πω ότι φεύγω από το υπουργείο ευτυχής, τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την «τιμή και την ευκαιρία να αναμετρηθεί με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής».

«Στην προσπάθειά μας να λύσουμε τα προβλήματα, μεγαλώνουμε. Και ηλικιακά και σε σκέψη. Και χάρη στις συζητήσεις, στις οδηγίες, στην προτροπή από τον πρωθυπουργό τα αντιμετώπισα» είπε και υπογράμμισε: «Κάτω από την ηγεσία σας η χώρα βγήκε από το βούρκο, ξεπέρασε την ανυποληψία. Σήμερα μας ακούν και ζητούν τη γνώμη μας».

Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του, σημείωσε «κάναμε δημοκρατική εξωτερική πολιτική, με νηφαλιότητα, σοβαρότητα, συγκροτώντας συμμαχίες», ενώ υπογράμμισε ότι μεταξύ άλλων η κυβέρνηση πέτυχε να αλλάξει την ατζέντα στο Κυπριακό.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις καταγγελίες και τις αιχμές για μυστικά κονδύλια του υπουργείου. «Κάποιοι που κάνουν τους αδιάφθορους σήμερα ξεχνούν τις υποθέσεις, που παραπέμψαμε στον εισαγγελέα» είπε. Σημείωσε ακόμη ότι τα απόρρητα κονδύλια φέρουν όλα την έγκριση της Βουλής.

Αναφερόμενος στα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες, έκανε λόγο για «αθλιότητες» και ένδειξη απουσίας σοβαρότητας. «Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη» τόνισε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΓΔΜ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ, ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!