κορωνοϊός-τι-μπορείτε-να-έχετε-επικο-714851
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 27.11.2020 | 19:43

Κορωνοϊός: Τι μπορείτε να  έχετε επικοινωνώντας με το 10306

Ψυχοκοινωνική στήριξη για τη νόσο Covid-19 προσφέρει η τηλεφωνική γραμμή 10306, που λειτουργεί ανώνυμα, εμπιστευτικά και δωρεάν, όπως δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Πρόσωπο της καμπάνιας η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη. «Αν η κατάσταση που ζούμε σε γεμίζει αρνητικά συναισθήματα, τόσο έντονα που δυσκολεύεσαι να τα διαχειριστείς, κάλεσε το 10306, την τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τη νόσο Covid-19. Μία γραμμή που απευθύνεται σε όλους μας, παρέχοντας άμεση ψυχοκοινωνική στήριξη και λειτουργεί ανώνυμα, εμπιστευτικά και δωρεάν», αναφέρει μεταξύ άλλων στο βίντεο, που ανήρτησε ο υπουργός Υγείας.

Η γραμμή προσφέρει 24ωρη ψυχολογική στήριξη, ενώ κοινωνική στήριξη παρέχει από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της διεθνούς μελέτης COH-FIT σχετικά με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού έδειξαν ότι στην Ελλάδα, η αύξηση των επιπέδων στρες, μοναξιάς και θυμού ήταν διπλάσια ή και τριπλάσια έναντι των άλλων χωρών.

Συγκεκριμένα, η αύξηση των επιπέδων στρες, μοναξιάς και θυμού είναι διπλάσια ή και τριπλάσια στην χώρα μας συγκριτικά με τις άλλες χώρες, όπου και δεν παρατηρείται τεράστια επιβάρυνση των ηλικιωμένων που βρέθηκε στην Ελλάδα.

Από την άλλη, η βελτίωση των επιπέδων της επωφελούς κοινωνικά ή αλτρουιστικής συμπεριφοράς είναι διπλάσια ή και τριπλάσια στην χώρα μας συγκριτικά με τις άλλες χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Στις άλλες χώρες δεν παρατηρήθηκε το επίπεδο βελτίωσης των επιπέδων αυτής της συμπεριφοράς στους ηλικιωμένους που βρέθηκε στην Ελλάδα.