Κόντρα κυβέρνησης - δημάρχων για τα σπίτια με κομμένο ρεύμα - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
12
Ιανουάριος
Back

Κόντρα κυβέρνησης – δημάρχων για τα σπίτια με κομμένο ρεύμα

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει εντονότατη ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρξουν ατυχήματα σε σπίτια με κομμένο ρεύμα λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών στη ΔΕΗ. Την ευθύνη για τον εντοπισμό των ανθρώπων που βρίσκονται σε αδιέξοδο και επομένως πρέπει η ΔΕΗ να κάνει άμεσα επανασύνδεση έχουν αναλάβει οι δήμαρχοι, οι οποίοι ωστόσο δυσκολεύονται να κάνουν την απογραφή. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, μέχρι στιγμής μόνος ένας δήμρχος (Περιστερίου) έχει δώσει κατάλογο με 17 περιπτώσεις που χρειάζονται βοήθεια.

Είναι ενδεικτικά της υπόγειας έντασης όσα είπε ο ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ανέφερε ότι “ο κάθε δήμος πρέπει να εντοπίσει μέσω των υπηρεσιών αλληλεγγύης τους συνανθρώπους μας που είναι καταγεγραμμένοι στους αντίστοιχους καταλόγους και δεν είχαν ρεύμα την 1η Νοεμβρίου” και πρόσθεσε: «Ζητούμε να δώσουν οι δήμοι στις επιτροπές που συγκροτούνται τους ανθρώπους που πάνε στα κοινωνικά συσσίτια, τα δημοτικά παντοπωλεία και φαρμακεία και δεν έχουν ρεύμα». Και διευκρίνισε ότι αυτό που επιθυμεί δεν είναι να πληρώσουν οι δήμοι το ρεύμα των ευάλωτων νοικοκυριών, αλλά να βοηθήσουν το υπουργείο να βρεθούν αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη“.

Ο κ. Μανιάτης επανέλαβε ότι τα νοικοκυριά των οποίων έχει κοπεί το ρεύμα ανέρχονται σε περίπου 10.000.

Χθες, Δευτέρα, ο κ. Μανιάτης δεσμέυτηκε ότι δε θα κόβεται το ρεύμα στους αδύναμους Έλληνες, ενώ επίσης αναφέρθηκε στην έκπτωση έως 70% στη ΔΕΗ για τους χώρους των κοινωνικών δομών της εκκλησίας, των δήμων και των ΜΚΟ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!