Κοντονής: Καμία αλλαγή στα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών

Tην θέση της κυβέρνησης σχετικά με το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών επανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».  Συγκεκριμένα, ανέφερε: «στο πλαίσιο του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών, με νόμο, διότι έχουμε μια ρητή συνταγματική διάταξη η οποία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο».

Ο υπουργός εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του σχετικά με το εμφυλιακό κλίμα το οποίο έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των δικαστών σχετικά με αυτό το θέμα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά είναι μια «εικόνα η οποία πλήττει το κύρος της δικαιοσύνης και απογοητεύει το σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας».

«Μέχρι τώρα βλέπουμε μια διαμάχη για το αν επιτρέπεται ή όχι. Η κυβέρνηση λοιπόν με σαφήνεια έχει τοποθετηθεί. Είναι απαράδεκτο για κάτι που η κυβέρνηση έχει μιλήσει και έχει τοποθετηθεί να καλείται από ορισμένες ενώσεις να επανατοποθετηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

«Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου μπορεί να συνεδριάζει ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης και να εκφράσει απόψεις, αλλά όσο αφορά αυτό το ζήτημα, δηλαδή το αν επιτρέπεται η οποιαδήποτε αλλαγή αυτή τη στιγμή, έχω τοποθετηθεί με σαφήνεια πράγμα το οποίο κάνω και σήμερα για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Δεν το βρίσκω σωστό να καλείται ο υπουργός δικαιοσύνης από ενώσεις δικαστών να παρέμβει και να εμποδίσει την ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Τότε θα είχαμε παρέμβαση βίαιη και απαράδεκτη στο έργο της δικαιοσύνης».

Ο κ. Κοντονής επεσήμανε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη είναι άλλα και χρόνια και πως η κυβέρνηση προσπαθεί να τα επιλύσει καθώς ο πολίτης έχει φτάσει στο σημείο να μην απευθύνεται σε αυτήν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΘΕΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ, ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!