Κοντονής από Κέρκυρα: Τι είπε για προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων και διαχείριση απορριμμάτων

Στη συνάντηση με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, όπου επισημάνθηκαν τα κενά οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες της Κέρκυρας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά την επίσκεψή του στο νησί, σημειώνοντας ότι τα εν λόγω κενά θα καλυφθούν σύντομα σε ποσοστό 80% μέσω των τριών εν εξελίξει διαγωνισμών ΑΣΕΠ.

Παράλληλα, με αφορμή σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι υλοποιείται σταδιακά ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την επιτάχυνση των δικών, τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο υποδομών. «Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Κυβέρνηση να αποδώσουμε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σε καλύτερη κατάσταση το σύνολο των δικαστηρίων της χώρας. Βεβαίως, το πρόβλημα είναι σύνθετο, γιατί η αιτία καθυστέρησης είναι διαφορετική από δικαστήριο σε δικαστήριο, ανάλογα με το αν βρισκόμαστε σε μεγάλες πόλεις ή σε περιφερειακά Πρωτοδικεία, είτε πολιτικά είτε διοικητικά».

Σε σχέση με την έλλειψη ιατροδικαστή στην Υπηρεσία της Κέρκυρας, ο κ. Κοντονής ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση μελετά την καλύτερη στελέχωση και την αποτελεσματικότερη δυνατή λειτουργία των ιατροδικαστικών υπηρεσιών της χώρας. Επομένως, το πρόβλημα θα επιλυθεί συνολικά και όχι αποσπασματικά για την Κέρκυρα.

Διαχείριση απορριμμάτων

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε αναρμόδιος όταν ρωτήθηκε για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο Νομού Κέρκυρας, ωστόσο για το νησί του, τη Ζάκυνθο, όπου το πρόβλημα έχει οξυνθεί επικίνδυνα, κατέστησε σαφές ότι αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σ’ αυτήν επέρριψε ευθύνες για αδράνεια στη χωροθέτηση ΧΥΤΥ, γεγονός που προκάλεσε παρατεταμένο αδιέξοδο, το οποίο με τη σειρά του διαμόρφωσε μια εκρηκτική κατάσταση στο νησί.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!