Κονδύλι στους ΟΤΑ για τα σχολεία

Περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ κατανέμονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, με απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης και επισκευής των σχολείων.

Το ποσό των 13.025.500 ευρώ είναι αυξημένο κατά 8% σε σχέση με τις πιστώσεις του 2008 και αποτελεί την πρώτη από τις δύο δόσεις των πιστώσεων της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) για το 2009. Η δεύτερη δόση αναμένεται να δοθεί μέχρι τον Ιούλιο, έτσι ώστε οι δήμοι και οι κοινότητες να προγραμματίσουν και να εκτελέσουν εγκαίρως, ενόψει της νέας σχολικής περιόδου, τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης και επισκευής των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι δικαιούχοι φορείς θα χρησιμοποιήσουν τις πιστώσεις της ΣΑΤΑ αποκλειστικά για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!