Κομισιόν: Στα κράτη η ευθύνη για τήρηση της συμφωνίας κατανομής προσφύγων - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
28
Νοέμβριος
Back

Κομισιόν: Στα κράτη η ευθύνη για τήρηση της συμφωνίας κατανομής προσφύγων

Ευθύνες στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιρρίπτει η Κομισιόν για τη μη τήρηση της συμφωνίας του Σεπτεμβρίου 2015 για την κατανομή των προσφύγων στην Ε.Ε., σύμφωνα με απάντηση του επίτροπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου σε γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου.

Στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε μεταξύ άλλων από την Κομισιόν να διευκρινίσει με ποιο τρόπο σκοπεύει να ανταποκριθεί στην παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας, όπως και βοήθειας σε ανθρώπινο δυναμικό που έχει συμφωνηθεί από τον Σεπτέμβριο 2015, καθώς επίσης αν σκοπεύει να εφαρμόσει την πρότασή της για επιβολή προστίμου 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα στα κράτη – μέλη που δεν εφαρμόζουν τη συμφωνία μετεγκατάστασης.

Στην απάντησή της, η Κομισιόν παραπέμπει τον ευρωβουλευτή στις εκθέσεις για τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση, οι οποίες περιέχουν επισκόπηση της τεχνικής και οικονομικής βοήθειας.

Η Κομισιόν αναφέρει πως «είναι ενήμερη για τις ελλείψεις όσον αφορά την απόσπαση εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα. Καλεί συνεχώς τα κράτη – μέλη να ανταποκριθούν στην έκκληση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το ‘Ασυλο και της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, καθώς και να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!