Κομισιόν: Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια μας για τις πυρκαγιές - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Κομισιόν: Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια μας για τις πυρκαγιές

«Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Ευρώπης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Το Κέντρο Παρακολούθησης και Πληροφοριών που διαθέτουμε συμβάλλει στο συντονισμό της ευρωπαϊκής βοήθεια στις κρίσιμες ώρες και μέρες που έπονται. Είμαι ευγνώμων προς τους Ιταλούς συναδέλφους μας για αυτήν την ταχεία επίδειξη αλληλεγγύης». Αυτό η Κρισταλίνα Γγκεοργκίοβα, η ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων, με αφορμή τις πυρκαγιές στην Αττική.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χθες το βράδυ (16 Ιουνίου), η Ελλάδα ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Η χώρα δοκιμάζεται από σοβαρές δασικές πυρκαγιές κοντά στην Κερατέα, στη νότια Αττική. Οι πυρκαγιές απειλούν κατοικημένες περιοχές. Η Ελλάδα χρειαζόταν μονάδες πυρόσβεσης, αποτελούμενες από πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL/415, προς υποστήριξη των ελληνικών προσπαθειών κατάσβεσης.

Μέσα σε 39 λεπτά, το Κέντρο Παρακολούθησης και Πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (MIC) ήταν σε θέση να κάνει μια πρώτη προσφορά στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ανταποκρίθηκε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας. Δύο αεροσκάφη Canadair με ιταλικό πλήρωμα 10 ατόμων απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Τσιαμπίνο σήμερα το πρωί. Επιπλέον η Βουλγαρία προσέφερε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!