Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και για τους καταναλωτές φυσικού αερίου - Τι προβλέπει η ρύθμιση    - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
29
Νοέμβριος
Back

Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και για τους καταναλωτές φυσικού αερίου – Τι προβλέπει η ρύθμιση   

Η εφαρμογή Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και για τους καταναλωτές φυσικού αερίου είναι υπό συζήτηση μεταξύ του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, των Εταιρειών Παροχής Αερίου και της ΡΑΕ, όπως έκανε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής Χρήστος Μπαλάσκας.

Το Κοινωνικό Τιμολόγιο στην ηλεκτρική ενέργεια προβλέπει πάνω από 40% χαμηλότερες χρεώσεις για ευπαθείς ομάδες καταναλωτών όπως οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, άνεργους, άτομα με χρόνιες παθήσεις, κ.α. και με ανάλογα κριτήρια αναμένεται να επεκταθεί στους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου που βρίσκονται επί του παρόντος σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η ΕΠΑ Αττικής, η τιμή του φυσικού αερίου για οικιακή χρήση στο διάστημα Οκτωβρίου 2014 με Φεβρουάριο 2015 ήταν κατά μέσο όρο 29% χαμηλότερη σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!