Κοινωνικό Μέρισμα -Πρόβλημα με φορολογικές δηλώσεις: Νέα καταγγελία στην aftodioikisi.gr

  • Απο stergios
  • 16 Δεκεμβρίου 2018 - 19:55
  • Comments Off

Νέα καταγγελία φτάνει στην aftodioikisi.gr για τις αδικίες του Κοινωνικού Μερίσματος. Δείτε πώς περιγράφει την περίπτωσή του εν δυνάμει δικαιούχος που ενώ πληροί σχετικά κριτήρια, τον απορρίπτουν με την «απίστευτη», κατά την άποψη του, αιτιολογία «ότι δεν έχουμε υποβάλει κατά 5 συναπτά έτη φορολογικές δηλώσεις, όταν το ίδιο το κράτος μέχρι το 2016 (οικονομικό έτος 2015) δεν μας υποχρέωνε στα υποβολή φορολογικής δήλωσης λόγω ανεργίας ή μηδενικού εισοδήματος».

Αναλυτικότερα η καταγγελία του :

«Καλησπέρα σας! Με το παρών μήνυμα μου θα ήθελα να καταγγείλω την απαράδεκτη στάση και κοροϊδία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος 2018. Είμαι και εγώ ένας από του χιλιάδες Έλληνες πολίτες, που όπως φαίνεται από τις -κατ άλλα- εγκεκριμένες αιτήσεις μας, να χάνουμε το κοινωνικό μέρισμα, με την απίστευτη αιτιολογία ότι δεν έχουμε υποβάλει κατά 5 συναπτά έτη φορολογικές δηλώσεις, όταν το ίδιο το κράτος μέχρι το 2016 (οικονομικό έτος 2015) δεν μας υποχρέωνε στα υποβολή φορολογικής δήλωσης λόγω ανεργίας ή μηδενικού εισοδήματος. Τουλάχιστον εγώ από τότε και συνεχώς υποβάλλω φορολογική δήλωση και είμαι συνεπής απέναντι στον νόμο! Εντούτοις και παρότι σχεδόν (επίσημα με κάρτα ΟΑΕΔ) είμαι 20 μήνες άνεργος, τους φορείς δεν τους ενδιαφέρει αυτό αλλά το γεγονός ότι δεν υπέβαλα δήλωση το 2014!!! Για ποιο λόγο; τι σημασία έχει τι έκανα τότε; Πως είναι δυνατόν άτομο που σήμερα εργάζεται και αμείβεται -και καλά κάνει- με μισθό 400 ή 500 ευρώ το μήνα να κρίνεται δικαιούχος, ενώ εμείς με μηδέν πραγματικό εισόδημα, με τόσους μήνες ανεργία, πέρυσι και φέτος, χωρίς ούτε ένα μήνα απασχόληση, να πετάγομαι και να μην θεωρούμε δικαιούχος; Πως αυτό κρίνετε δίκαιο; Γιατί δεν βγαίνει κανείς να μας απαντήσει; Πως είναι δυνατόν να λέει αφενός η αίτηση εγκεκριμένη και να μας εμφανίζει κάτω παρατήρηση ως ένδειξη ακύρωσης ότι δεν βρέθηκαν για 5 χρόνια εκκαθαρισμένες δηλώσεις; Είναι αυτό κοροϊδία εις βάρος μας ναι ή όχι; Περιμένουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια απάντηση!»

Διαβάστε ακόμη στην aftodioikisi.gr:

Κοινωνικό Μέρισμα: «Εξαφανίστηκαν» 400.000 φιλοξενούμενοι από τις φορολογικές δηλώσεις

Κοινωνικό Μέρισμα: Νέα αδικία με την ανάπηρη μητέρα της καταγγέλλει αναγνώστρια της aftodioikisi.gr

Κοινωνικό Μέρισμα: Νέα καταγγελία στην aftodioikisi.gr -Γιατί απορρίπτεται 29χρονη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ, ΜΕΡΙΣΜΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ, AFTODIOIKISI.GR, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!