Κοινωφελής καλύπτει ελλείψεις 3Κ: Έρχεται τροπολογία για παράταση -Ανακοινώνεται & Β΄ κύκλος

Δίμηνη παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ («Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας») πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, με τροπολογία που θα κατατεθεί στην Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι  με το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν προσληφθεί 30.333 ωφελούμενοι, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 10 Ιουνίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση της κυβέρνησης ελήφθη για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των δήμων ενόψει θερινής περιόδου και να καλύψει ελλείψεις που παρουσιάζονται με την καθυστέρηση και στις προσλήψεις της μεγάλης προκήρυξης 3Κ/2018.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, με τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ εργάζονται λιγότεροι από τους μισούς εργαζόμενους που έχουν ζητήσει οι δήμοι (σ.σ. περίπου 3.500-4.000 από τους, συνολικά, 8.166), με αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι θα δοθεί παράταση σε όσους ήδη εργάζονται, οι ελλείψεις να παραμένουν. Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, για τον διορισμό των 8.166 οριστικά επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ, για τους οποίους οι οριστικοί πίνακες ανακοινώνονται την Τετάρτη, απαιτείται χρονικό διάστημα δύο έως τριών μηνών.

Παράλληλα, με την παράταση του Α΄ κύκλου της Κοινωφελούς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, προχωράει και η προκήρυξη του Β΄ κύκλου που θα αφορά περί τους 30.000 ωφελούμενους. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα ανακοινωθεί έως τις 30 Ιουνίου και σε αυτό δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ωφελούμενοι του Α΄κύκλου.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, Β΄ΚΥΚΛΟΣ, 30.333 ΘΕΣΕΙΣ, Α΄ΚΥΚΛΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!