«Κληρώνει» 1500 απολύσεις για τους φορείς του ΤΑΙΠΕΔ

Από τους υπό ιδιωτικοποίηση φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ θα προέλθει ένα μεγάλο τμήμα (ίσως και άνω των 1500) από τις 1800 έως 2000 απολύσεις  που θα γίνουν στο δημόσιο μετά το Πάσχα. Πρόκειται για φορείς όπως η ΕΥΑΘ, η ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, ο ΟΠΑΠ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και μικρά λιμάνια, μαρίνες και περιφερειακά αεροδρόμια για τα οποία έχει προταθεί κατάργηση οργανικών θέσεων, ακόμη και ολόκληρων κλάδων (όπως για παράδειγμα κλητήρες, καθαρίστριες κλπ) η διοικητικών δομών.

Σύμφωνα με το «Έθνος», το ίδιο μοντέλο με την κατάργηση οργανικών θέσεων αναμένεται να ακολουθηθεί εντός του 2013 για την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ και τα περιφερειακά λιμάνια, τα ΕΛΠΕ, τη ΛΑΡΚΟ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την Ελληνική Βιομηχανία  Όπλων που έχουν ενταχθεί στις επόμενες κινήσεις του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

250 με 300 υπάλληλοι από 30 υπό κατάργηση οργανισμούς  

Ακόμη μία πηγή όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr θα είναι περίπου 30 οργανισμοί που βρίσκονται στη short list του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη με βάση τις λίστες Πάγκαλου και Βολουδάκη. Οι φορείς αυτοί που θα καταργηθούν δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί επακριβώς ωστόσο πρόκειται, κυρίως για Ινστιτούτα και Κέντρα, τα οποία έχουν λιγότερους από δέκα υπαλλήλους το καθένα. Άρα από αυτή  την κατηγορία αναμένεται να απολυθούν περί τα 200 με 250 υπαλλήλους.

Τρίτη πηγή θα είναι οι επίορκοι, ο αριθμός όμως των οποίων δεν μπορεί να  επίσης να προσδιοριστεί, ενώ από κυβερνητικές πηγές μετά και τη συνάντηση Μανιτάκη – προέδρου του ΣτΕ, κατά την οποία έγινε σαφές ότι η κατάργηση των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών σε μπορεί  να ισχύσει  για τις εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, εκφράζονται φόβοι ότι οι απολύσεις επίορκων δεν μπορούν να γίνουν άμεσα.

Σχέδιο για προσλήψεις από τρεις διαγωνισμούς, αλλά…

Παράλληλα με τις απολύσεις η κυβέρνηση ετοιμάζεται και για ανάλογο αριθμό (1800 έως 2000) προσλήψεων από τους επιτυχόντες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το 2008 και το 2009 (6Κ: 587, 8Κ: 1.215 και 9Κ: 909). Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί βρίσκονται υπό την αίρεση της συμφωνίας με την τρόικα ότι «εάν κατά την εκτίμηση μας σε οποιοδήποτε σημείο διαφανεί ότι δεν είμαστε πλέον σε καλό δρόμο για να επιτευχθεί ο συνολικός στόχος (σ.σ. μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου), θα μειωθεί αυτή η αναλογία προσλήψεων».

Διαβάστε επίσης

Δημόσιο: 5 πλασματικά χρόνια & 60% του βασικού για όσους αποχωρούν

Μανιτάκης: «Ρουσφέτια» τα ΝΠΙΔ που θα καταργήσουμε

Απολύσεις: Ποιοι φορείς οδηγούνται σε κατάργηση

Short list 30 προς κατάργηση οργανισμών

Απολύσεις: Ξεκίνημα από 73 μικρούς φορείς

Δημόσιο: Οι 4 «δεξαμενές» των «αναγκαστικών αποχωρήσεων»

Στο «στόχαστρο» οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων

Οι 20 φορείς με τις 258 «μονάδες» που καταργούνται

Δημόσιο: Υπό κατάργηση-συγχώνευση 135 Οργανισμοί

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΑΙΠΕΔ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΦΟΡΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!