Στυλιανίδης: Κλειστά χαρτιά για παράταση θητείας, συνενώσεις

Συνάντηση με τους δημάρχους της Μεσσηνίας είχε χθες το απόγευμα και κλεισμένων των θυρών στο γραφείο του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης παρουσία του Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Δημήτρη Σαμπαζιώτη, του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, και του προέδρου της Τ.Ο. ΝΔ Κυπαρισσίας Γιώργου Φωτεινού και του στελέχους της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη. Από την πλευρά των Δημάρχων τέθηκαν στον υπουργό θέματα διαχείρισης των δήμων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες  ζητήθηκαν από τον υπουργό οι απαραίτητοι πόροι για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι δήμοι στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Αμέσως μετά από την συνάντηση η οποία κράτησε περίπου 45 λεπτά, ο υπουργός συνοδευόμενος απο τους Δημάρχους της Μεσσηνίας μετέβησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο κ. Στυλιανίδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ της Μεσσηνίας. Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την χαρά του που ως υπουργός επισκέφθηκε τον νομό από τον οποίο εκλέγεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Κράτησε ωστόσο ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του σε ότι αφορά τις διορθωτικές κινήσεις στον Καλλικράτη, και τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Από το BEST TV ρωτήθηκε ο υπουργός για την κατανομή αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους στους Δήμους με δεδομένη την απόφαση του ΣτΕ για να μην κατανέμονται αρμοδιότητες χωρίς πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Απαντώντας ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να επιδείξει συνέπεια σε αυτά που έλεγε η ΝΔ. Απο την μια προχωράμε σε εξορθολογισμό.  Και ανέφερε παραδειγματικά το όφελος για τον Δήμο από την αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες οικονομίας που φτάνουν και το 75%, χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν σε άλλες κοινωνικές δομές, καταγραφή και αξιοποίηση περιουσίας του Δήμου, φωτοβολταϊκά στα Δημόσια κτήρια και σχολεία για ενεργειακή επάρκεια.

Ερωτώμενος ο κ. Στυλιανίδης για το αν θα ανοίξει η Αρχιτεκτονική του Καλλικράτη, είπε ότι αυτή την στιγμή δεν μπορεί να ανοίξει τέτοιο θέμα καθώς η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες. Προέχει να σπάσει η γραφειοκρατία και να λειτουργήσει πιο καλά ο δήμος.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Στυλιανίδης απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του. Για την κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τέτοιο θέμα. Υπάρχει κάποια πρόταση μετά από απόφαση από την ΕΝ.ΠΕ. και την ΚΕΔΕ.

Συνεχίζοντας σε αυτό το θέμα ο συνεργάτης του Φιλιατρά News είπε ότι έχει παραμείνει ανοικτό το θέμα και δεν έχει κλείσει και ζήτησε από τον υπουργό να ξεκαθαρίσει το πότε και πως θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και τον ρόλο που παίζει η πρόταση Βενιζέλου για το Υπουργείο.

Ο κ. Στυλιανίδης εξακολούθησε να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του λέγοντας ότι είναι πολιτικό θέμα, νομικό με διάφορες διαστάσεις που θα συζητηθούν.

Πηγή: Filiatranews.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠ-ΕΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!