Κλείνει άμεσα ο καταυλισμός μεταναστών στην Πάτρα

Τη δέσμευση ότι μέχρι τα τέλη Μαίου θα έχει κλείσει ο καταυλισμός των μεταναστών στην Πάτρα έδωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
 

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος που είδε από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών μέσα σ’ αυτό το διάστημα θα δημιουργηθεί κλειστός οργανωμένος και φυλασσόμενος καταυλισμός στο στρατόπεδο της πρώην ΜΟΜΑ, υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος επισκέφτηκε και είδε από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών. «Η χρηματοδότηση προέλθει από το κράτος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα επιβαρυνθεί ούτε κατά ένα ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο υπουργός, «ο οργανωμένος καταυλισμός στο στρατόπεδο της πρώην ΜΟΜΑ θα αποτελέσει την ενδιάμεση λύση μέχρι οι παράνομοι μετανάστες να μεταφερθούν σε οργανωμένο Κέντρο Φιλοξενίας στη περιοχή του δρεπάνου Αχαΐας».

Σε ό,τι αφορά του ανήλικους μετανάστες, αυτοί θα στεγαστούν στην παιδική κατασκήνωση της Αμφιλοχίας και στην δομή κοινωνικής φροντίδας στην Κόνιτσα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!