«Κλείδωσε» η μείωση 50% στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Τέλος στα εφάπαξ που δεν αναλογούν στις κρατήσεις βάζει το υπουργείο και μέσα στους επόμενους μήνες έρχεται δραματική μείωση στα ποσά που δίδονται από το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από το αρμόδιο υπουργείο οι μειώσεις στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι από 20% και θα φτάνουν ως και το 50% σε πολλές περιπτώσεις.

Ουσιαστικά αφορούν όλους όσοι βγήκαν σε σύνταξη από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά. Έτσι για παράδειγμα ένας δάσκαλος με 35 έτη υπηρεσίας και κρατήσεις 18.500 ευρώ δεν θα λάβει όπως ως τώρα εφάπαξ 38.000 ευρώ αλλά κοντά στα 19.500 ευρώ.

Ουσιαστικά πλέον τα εφάπαξ θα διαμορφώνονται και από τον αριθμό των ετήσιων αιτήσεων αλλά και τις δυνατότητες των ταμείων με βάση τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος,

«Το Ταμείο θα απονέμει ποσά εφάπαξ που θα αναλογούν με τις εισφορές που έχουν καταβάλλει οι ασφαλισμένοι», υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής του ΤΠΔΥ Ν. Καλάκος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΕΦΑΠΑΞ, ΤΑΜΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!