Κυβέρνηση: Νέο «μέτωπο» με πρωταγωνιστή τον Α. Μανιτάκη

Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν μέχρι τον Ιούνιο είναι το νέο «μέτωπο» που ανοίγει στην κυβέρνηση με πρωταγωνιστή τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη. 

Πρόκειται για θέμα που μετά την κόντρα Μανιτάκη – Ρουπακιώτη για το θέμα των συμβασιούχων και των δικαστικών προσφυγών, αυτή τη φορά προκαλεί τριβές μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και του Μεγάρου Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μανιτάκης σε όλες τις  συναντήσεις και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν γίνει με το (συντονιστή των απολύσεων στο δημόσιο) υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, αρνείται να δεσμευθεί για 2000 απολύσεις έως τον Ιούνιο, τονίζοντας με κάθε ευκαιρία ότι «δεν αποτελεί μέρος της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα».

Ως προς αυτό είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του κ. Μανιτάκη μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης  κατά τη διάρκεια των οποίων απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν έως το καλοκαίρι, υπενθυμίζοντας ότι η συμφωνία με την τρόικα κάνει λόγο για την αποχώρηση  ενός μέρους των 4.000 μέχρι τον Ιούνιο.

Μαξίμου: «Ακατέβατες» 2000 οι απολύσεις

Αντιθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η «γραμμή» του Μαξίμου συμπίπτει με αυτή του υπουργείου Οικονομικών και του Γ. Στουρνάρα που σε αυτή τη φάση δεν μπαίνει στο πλάνο της αντιπαράθεσης με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφήνοντας το Δ. Σταμάτη να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά, για 2000 απολύσεις έως τον Ιούνιο και την έλευση της τρόικας  στη χώρα μας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στην aftodioikisi.gr ότι ως προς αυτό δεν είναι τυχαία η αναφορά του Α. Σαμαρά στο υπουργικό συμβούλιο ακόμη και εν τη απουσία του «ασθενή» Α. Μανιτάκη σε 2000 απολύσεις ως τον Ιούνιο.

Ενστάσεις όμως υπάρχουν εκ μέρους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και για τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου με την οποία προβλέπεται η απόλυση των ΙΔΑΧ των ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όχι των ΝΠΔΔ, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι είναι δυνατόν να εγερθούν θέματα αντισυνταγματικότητας.

Διαβάστε επίσης

Δημόσιο: Απολύσεις και με τη «βούλα» του πολυνομοσχεδίου

Σαμαράς προς υπουργούς: «Συνεννοηθείτε!»

Μανιτάκης: Φήμες για παραίτηση – Διαψεύδει το υπουργείο

«Επιτάφιος» για 15-20 ΝΠΙΔ και 1500 υπαλλήλους

Μανιτάκης: Ξεκινάνε άμεσα οι προσλήψεις των 10.000 του ΑΣΕΠ

Ελληνική task force για το δημόσιο

Μανιτάκης: Ξεκινάνε άμεσα οι προσλήψεις των 10.000 του ΑΣΕΠ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση