Κυβέρνηση: Επιμένει για το «δωράκι» €50 εκατ. στη Hochtief

Το «μπαλάκι» στην Δικαιοσύνη έριξε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφορικά με τo θέμα αν το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών πρέπει να πληρώσει δημοτικά τέλη στους Δήμους της περιοχής των Μεσογείων.

Απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη ο Ευρ. Στυλιανίδης αφού επεσήμανε ότι η υπόθεση της μη καταβολής δημοτικών τελών από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών θα εξεταστεί από το ΣτΕ πρόσθεσε: «Αν η δικαιοσύνη τους δικαιώσει θα πάρουν και τα τέλη. Αν όχι η Ελλάδα διατηρεί το πρόσωπο αξιοπιστίας και θα συνεχίσει η επένδυση». Ο υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι οι Δήμοι της περιοχής των Μεσογείων έχουν εισπράξει 29,3 εκατ. ευρώ από φόρους.

Ο κ. Παπαδημούλης κατήγγειλε ότι από το 1995, από τη σύμβαση δημιουργίας του Αεροδρομίου είχε προβλεφθεί η καταβολή αντισταθμιστικών τελών στους δήμους Μεσογείων που υποβαθμίζονται από τη λειτουργία του αλλά τα χρήματα αυτά δεν εισπράττονται. Ανάφερε επίσης ότι αν και το 2008 ψηφίστηκε νόμος που προέβλεπε την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα έπρεπε να προσδιορίζεται το πώς θα πληρώνονταν τα αντισταθμιστικά τέλη και το ύψος τους, μαζί με τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και αυτή η υπουργική απόφαση δεν εκδόθηκε ποτέ.

Όμως ο Υπουργός Εσωτερικών εμμέσως απέρριψε την πρόταση λέγοντας ότι η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης εντάχθηκε στο νόμο του 2008 ύστερα από αίτημα της «Χόχτιφ» η οποία επιδιώκει συμψηφισμούς.  «Εντυπωσιάζομαι από το θράσος της απάντησης, κύριε Υπουργέ. Μας είπατε ότι την ΚΥΑ, την Κοινή Υπουργική Απόφαση που νομοθετήσατε εσείς, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2008, τη ζήτησε το Αεροδρόμιο. Δηλαδή ισχυρίζεστε ότι το Κόμμα σας νομοθετεί κατά τα συμφέροντα που επιτάσσει το Αεροδρόμιο;» ρώτησε ο Δ. Παπαδημούλης.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, με προ 40 ημερών απόφασή του ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και γραμματέας του τομέα Αυτοδιοίκησης της ΝΔ,  Δημήτρης Καλογερόπουλος έκανε δεκτή προσφυγή της εταιρείας με την οποία ακυρώνει την υπ/ αριθμόν 620/12 απόφαση του δημάρχου Σπάτων Αρτέμιδος που επέβαλε τέλη καθαριότητας και μάλιστα αναδρομικά στη Hochtief, ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης
Στη Βουλή το «δωράκι» στη Χόκτιφ
Hochtief: Κυβερνητικό «δωράκι» €50 εκατ. λίγο πριν την αποχώρηση

Χρ. Μάρκου: Θα διεκδικήσουμε τα €50 εκατ. από τους Καναδούς

Σε καναδικό φορέα ο Αερολιμένας Αθηνών

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, HOCHTIEF


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!