Κινητικότητα: Με ακέραια τα δικαιώματα στη νέα θέση

Οι υπάλληλοι που μεταφέρονται σε άλλες υπηρεσίες μετά από διαθεσιμότητα «μεταφέρουν στο ακέραιο τα δικαιώματα που είχαν έως της 31/11/2012, ημερομηνία που αυτοδίκαια ετέθησαν σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους», τονίζεται σε διευκρινιστική εγκύκλιο, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όσον αφορά τις άδειες που δικαιούνται οι μεταφερόμενοι υπάλληλοι διευκρινίζεται ότι «θα υπολογιστεί αναλογικά», και θα γίνεται με βάση το διάστημα που μεσολάβησε από την ημέρα διαθεσιμότητας μέχρι και την ημέρα ανάληψης καθηκόντων στις νέες υπηρεσίες, δηλαδή θα λάβουν δύο ημέρες άδεια για κάθε μήνα που εργάστηκαν εντός του 2013.

Επίσης γονείς παιδιών μέχρι και τεσσάρων ετών μπορούν να αιτηθούν στις νέες υπηρεσίες άδεια ανατροφής τέκνου, εφόσον όμως δεν τους είχε χορηγηθεί από το φορέα προέλευσης τους.

Δείτε την εγκύκλιο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!