Κινητικότητα: Διευκρινίσεις ΥΠΕΣΔΑ στην ΑΔΕΔΥ -Αυξάνεται κατα 15% το δημόσιο

Τους φόβους των συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ για συρρίκνωση των Δημόσιων Οργανισμών καθησύχασαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτή υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης. Μάλιστα, οι δύο υπουργοί τόνισαν προς ην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε, απόψε, στο ΥΠΕΣΔΑ ότι θα υπάρχουν «αυξητικές τάσεις στο κομμάτι της δημιουργίας των Δημόσιων Οργανισμών, πράγμα, που θα σημάνει και αντίστοιχη κατά 10-15% αύξηση των διαθέσιμων οργανικών θέσεων». Παράλληλα αναπτύχθηκε, εκτενώς, η πολιτική προσλήψεων της κυβέρνησης σε ευαίσθητους τομείς κοινωνικής πολιτικής.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν το νομοσχέδιο για  την Κινητικότητα στον Δημόσιο Τομέα. Κατά τη συνάντηση οι δύο υπουργοί έδωσαν απαντήσεις σε ερωτήματα και ανησυχίες των εκπροσώπων του Δημόσιου Τομέα, στη βάση του υπό διαμόρφωση τελικού περιεχομένου του σχετικού νομοσχεδίου. Διευκρινίστηκε με σαφήνεια ότι υπάρχει εκπροσώπηση της ΑΔΕΔΥ στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, κάτι που τέθηκε με ιδιαίτερη ανησυχία από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα που θα μπορούσαν, όμως, να επηρεάσουν επί της ουσίας, τόσο τους υπαλλήλους, όσο και την λειτουργία του Δημοσίου.

Βερναρδάκης: Βάζουμε τάξη στις μετακινήσεις

Ο κ. Βερναρδάκης συνοψίζοντας την ουσία της προσπάθειας που επιχειρείται μέσα από την κινητικότητα, τόνισε ότι η πρόκειται για ένα τεχνικό ζήτημα που καλείται να εξορθολογίσει τις μετακινήσεις. Να κάνει καταγραφή των Οργανισμών και να ψηφιοποιήσει το οργανόγραμμα. Είναι όπως είπε, μια προσπάθεια που το αποτέλεσμά της θα αλλάξει όσα ξέραμε μέχρι τώρα, δηλαδή, τον άναρχο τρόπο αποσπάσεων, θα προβλέπει ρυθμιστικό παράγοντα ο οποίος  θα ελέγχει τόσο τα αιτήματα μετακίνησης, όσο και τις ανάγκες της υπηρεσίας αποχώρησης, θα επιτυγχάνει εξοικονόμηση  πόρων και άλλα. Έδωσε μεγάλη έμφαση στα ασυμβίβαστα άσκησης καθηκόντων, τα οποία το νομοσχέδιο ρυθμίζει με έναν τρόπο που να μην δίνει το περιθώριο σύγκρουσης του Δημοσίου με ιδιωτικά συμφέροντα, κάτι που η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο κατά της διαπλοκής.

Ειπώθηκε, επίσης, ότι ουσιαστικά η Κινητικότητα θα απαντά σε προβλήματα διαχείρισης που προκύπτουν από την υποστελέχωση των υπηρεσιών, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προσοχή στην κρισιμότητα του πλαισίου των εργασιακών σχέσεων.

Ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε τα μέλη της ΑΔΕΔΥ να πάρουν το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο στο τελευταίο του στάδιο, να το μελετήσουν, να κάνουν τις παρατηρήσεις τους και να στείλουν ολοκληρωμένο και συνολικό υπόμνημα παρατηρήσεων, το οποίο θα ληφθεί υπόψη και θα συμβάλει στην συντομότερη αλλά κυρίως επωφελέστερη διαμόρφωση του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ, ΑΔΕΔΥ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΥΠΕΣΔΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!