Categories: Υπουργεία

Κικίλιας: Τα ταξιδιωτικά έσοδα θα υπερβούν το στόχο του περσινού προϋπολογισμού κατά 3 δις ευρώ

«Είχα πει ότι ακόμα και ένα ευρώ παραπάνω, μία επιπλέον εβδομάδα, ακόμα και μια παραπάνω πτήση charter, έχουν καθοριστική σημασία για την οικονομία» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι στο τέλος του έτους τα ταξιδιωτικά έσοδα θα έχουν υπερβεί τον στόχο του περσινού προϋπολογισμού κατά 3 δις ευρώ.

«Είμαι χαρούμενος γιατί σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, καταφέραμε να στηρίξουμε την μέση ελληνική οικογένεια, όχι αποκλειστικά τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, αλλά και την πρωτογενή παραγωγή, την εστίαση, το εμπόριο, τον κατασκευαστικό τομέα και τη βραχυχρόνια μίσθωση» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στις τουριστικές επιδόσεις της χώρας μας οι οποίες είναι εντυπωσιακές τόσο τους καλοκαιρινούς όσο και τους φθινοπωρινούς μήνες.

Όπως είπε τα αεροδρόμια της Fraport τον Οκτώβριο κατέγραψαν αύξηση +14,9% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, οι τζίροι σε καταλύματα και εστίαση αυξήθηκαν κατά 22,1% και 19,8 αντίστοιχα το τρίτο τρίμηνο το έτους, το 4ήμερο της 28ης Οκτωβρίου οι πληρότητες στα καταλύματα των ταξιδιωτικών προορισμών κινήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, φτάνοντας ακόμα και το 100% , ενώ ταυτόχρονα βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι και digital nomads επιλέγουν τη χώρα μας για να περάσουν τους χειμερινούς μήνες.

Επεσήμανε επίσης ότι στο πλαίσιο στήριξης των ιδιοκτητών μικρών ξενοδοχείων και καταλυμάτων σε ορεινούς προορισμούς, που πλήττονται περισσότερο από την ενεργειακή κρίση, θα διατεθούν 100 εκ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ- Επιχειρώ», ενώ για την ενίσχυσή τους καθοριστική θα είναι η συμβολή του «Τουρισμός για Όλους» καθώς θα ακολουθήσει μια ακόμα κλήρωση στα τέλη Γενάρη.

Αναφορικά με τα αναπτυξιακά έργα και τις επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού, ο Β. Κικίλιας είπε ότι η αξιοποίηση πόρων από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία τη χώρα, ειδικά για τους προορισμούς που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και υπολείπονται σε υποδομές.

«Επενδύουμε στην αναβάθμιση στερεών αποβλήτων, υδάτινων πόρων, κυκλοφοριακού, ηλεκτροκίνηση, best allocation στην κρουαζιέρα, αναβάθμιση λιμένων, μαρίνων, αγκυροβόλιων, χιονοδρομικών κέντρων. Είναι 350 εκατομμύρια μόνο από το Υπουργείου Τουρισμού για αυτά τα έργα με πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον επόμενο μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Κικίλιας.

Comments are closed.


Recent Posts

Ακράτεια ούρων στις γυναίκες: Τι την προκαλεί και πώς αντιμετωπίζεται

Η ακράτεια ούρων είναι η ακούσια (χωρίς τη θέληση μας) απώλεια ούρων σε βαθμό τέτοιο που να προκαλεί πρόβλημα υγιεινής…

2 δευτερόλεπτα ago

Δήμος Χερσονήσου: Ο Ολυμπιονίκης Κουρνέτας επισκέφθηκε σχολεία και μίλησε για την ανακύκλωση

Στο Δημοτικό Σχολείο Γουρνών βρέθηκε ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Κουρνέτας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση».…

6 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την περίοδο του Πάσχα

Το πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων δημοσίευσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά: ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ 2023 ΠΕΜΠΤΗ 06/04/2023 10:00 –  21:00…

9 λεπτά ago

Σαν σήμερα το σουτ που “γέννησε” τον Μάικλ Τζόρνταν

Το πρώτο μεγάλο σουτ (από τα πολλά που θα σημείωνε στη μετέπειτα καριέρα του ο G.O.A.T. του μπάσκετ) ήρθε σαν…

11 λεπτά ago

Ανακαλύφθηκε μια από τις μεγαλύτερες μαύρες τρύπες που έχουν βρεθεί ποτέ

Μια από τις μεγαλύτερες μαύρες τρύπες, με μάζα πάνω από 30 δισεκατομμύρια φορές τη μάζα του Ήλιου, ανακάλυψε μια ομάδα…

15 λεπτά ago

Ραγκούσης: «Η μητέρα των παιδιών μου πήρε το δάνειο για το οποίο με κατηγορεί η Political»

Απάντηση στο δημοσίευμα του Political που αναφέρεται στη βίλα που διατηρεί στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους, έδωσε σήμερα ο…

18 λεπτά ago