κικίλιας-ενισχύουμε-τους-οτα-με-ένα-πρ-747511
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 06.12.2022 | 18:59

Κικίλιας: Ενισχύουμε τους ΟΤΑ με ένα πρότυπο εργαλείο διαχείρισης προορισμών

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας από το βήμα του ελληνο-αμερικανικού επιμελητηρίου, δήλωσε ότι, “η Ελλάδα κάνει βήματα προκειμένου να γίνει βιώσιμος προορισμός. Είναι ένα στοίχημα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ίδιος έχει αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες για το στόχο αυτό”, λέγοντας παράλληλα ότι το μέλλον του πλανήτη μας αφορά όλους και ο αντίκτυπός του στην τουριστική βιομηχανία είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι στο Λονδίνο το υπουργείο υπέγραψε συμφωνία με την Common Seas -την πρωτοβουλία PlasTICK- που επιτρέπει στους επαγγελματίες της φιλοξενίας να κατανοήσουν και να μειώσουν ριζικά τη χρήση πλαστικού.

“Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προστατεύσουμε αυτά τα 15.0000 χιλιόμετρα των ακτών, των θαλασσών, της πανίδας, καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της χώρας και των επισκεπτών της. Παράλληλα με το “Rhodes Co-Lab” στη Ρόδο, το “ASTYBUS” στην Αστυπάλαια, το “Just Go Zero” στην Τήλο, το “Gr-eco Islands” στη Χάλκη, το “Aegean Neorion Innovation Center” στη Σύρο, και με το “Naxos Smart Island” στη Νάξο και άλλες ακόμα δράσεις, φέρνουμε την Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης για τον βιώσιμο τουρισμό”, ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Στις παρεμβάσεις στο συνέδριο, φορείς του τουριστικού και οικονομικού κλάδου επεσήμαναν πως πλέον η βιωσιμότητα και η αειφορία έχει μπει στην τρέχουσα στρατηγική των επιχειρήσεων. Πλέον οι ταξιδιώτες απαιτούν αειφορία και υπευθυνότητα από τα ξενοδοχεία ζητώντας λεπτομέρειες για χρήσης ΑΠΕ κλπ, ανάφερε η Ελένη Ανδρεάδη, διευθύντρια Αειφόρου Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ευθύνης του ξενοδοχειακού ομίλου Sani/Ikos. Την ίδια στιγμή τονίστηκε από τον Θεόδωρο Παπακωνσταντίνου, Consulting Partner της Deloitte Greece ότι το 90% των ταξιδιωτών θεωρεί πολύ σημαντική την αειφορία ενώ το 75% αυτών λαμβάνει πολύ σοβαρά τι κάνουν οι προορισμοί προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας.