ΚΥΑ: Με έξι άρθρα το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με αυτή η ΕΡΤ οδηγείται σε κλείσιμο καθώς «επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό και γι’ αυτό επιβάλλεται ο εξορθολογισμός της παροχής, της λειτουργίας και του κόστους οργάνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας μέσω της ίδρυσης και διαμόρφωσης ενός νέου οργανισμού−προτύπου, που να υπηρετεί τις επιταγές του Συντάγματος, τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της κοινωνίας, καθώς και την ανάγκη να διασφαλίζεται η πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης».

Παράλληλα στην ΚΥΑ ορίζεται ότι το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ μεταβιβάζονται στο ελληνικό δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Οικονομικών και ότι «οι συχνότητες της ΕΡΤ−Α.Ε. παραμένουν ανενεργές έως τη σύσταση του νέου φορέα».

Επιπλέον, ορίζεται ότι λύονται όλες οι συμβάσεις των πάσης φύσεως εργαζομένων  οι οποίοι θα λαβουν «τη νόμιμη κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αποζημίωση».

Τέλος, με την ΚΥΑ ορίζεται ότι «η είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους (εισφορά) υπέρ της ΕΡΤ− Α.Ε., που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, βάσει του ν. 1730/1987, αναστέλλεται από τη δημοσίευση της παρούσας αποφάσεως και έως τη σύσταση νέου φορέα παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας».

H KYA

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΛΟΥΚΕΤΟ, ΚΥΑ, ΕΡΤ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]