Κερδισμένοι και χαμένοι του ενιαίου φόρου ακινήτων

Όσοι διαθέτουν μόνο ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και όσοι έχουν στην κατοχή τους ακριβά ακίνητα θα κερδίσουν με τον νέο φόρο, ενώ όλοι οι άλλοι ιδιοκτήτες θα επιβαρυνθούν σημαντικά. Μεγάλοι «χαμένοι» όσοι έχουν εντός σχεδίου οικόπεδα μικρής και μεσαίας αξίας, αγροτεμάχια και ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, με τον νέο φόρο που θα ισχύσει από το 2014, επιβαρύνονται ιδιαίτερα τα μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα (κατοικίες, καταστήματα, γραφεία) τα περισσότερα από τα οποία δεν ενοικιάζονται. Μέχρι σήμερα τα ακίνητα αυτά δεν επιβαρύνονταν, ενώ από του χρόνου θα φορολογούνται.

Επίσης, τσουχτερό φόρο θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες εντός σχεδίου οικοπέδων με ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας χαμηλότερης των 200.000 ευρώ, τα οποία σήμερα απαλλάσσονται. Στο «καλάθι» της φορολογίας μπαίνουν ακόμη τα αγροτεμάχια και λοιπές εκτάσεις γης εκτός σχεδίου, που σήμερα απαλλάσσονται.

Διαβάστε περισσότερα στο Nooz.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΑΛΛΑΓΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]