Κεγκέρογλου: 4.000 επιπλέον παιδιά στους παιδικούς

Επιπλεόν 10 εκατ. ευρω θα δοθούν, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την εισαγωγή άλλων 4.000 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς,  όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός  Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρας Τζάκρη, ο κ. Κεγκέρογλου ενημέρωσε ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια της τάξης των 149 εκατ. ευρώ για την ένταξη 60.000 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ενώ,  μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα δοθούν ακόμη 10 εκατ. ευρώ για την εισαγωγή άλλων 4.000 παιδιών.

«Η κυβέρνηση έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα αυτό, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών αυξάνοντας σημαντικά τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως το 2011 είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα 48.000 παιδιά και το 2012 έφτασαν στις 57.500.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως οι οικογένειες που δεν δικαιούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να βάλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς καταβάλλοντας τα απαραίτητα τροφεία.

Ωστόσο, όπως εχει γράψει απο χθες η aftodioikisi.gr το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε αναζήτηση περί των 50 εκατ. ευρώ ώστε να μην μείνουν εκτός παιδικών σταθμών περίπου 25.000 παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 91.000 (για την ακρίβεια 91.153), ενώ τα 150 εκατ. που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα καλύπτουν 60.000 παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι μένουν εκτός 30.000 παιδιά για τα οποία θα χρειάζονταν επιπλέον 75 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία ΤοπικήςΑνάπτυξης και Αυτοδιοίκησης τα προσωρινά αποτελέσματα των δυνητικά ωφελούμενων μητέρων που είχαν υποβάλλει αιτήσεις για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΕΔΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΚΟΝΔΥΛΙΑ, ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ


Αφήστε μια απάντηση