Κεδίκογλου καλύπτει αλλά τα σενάρια επιμένουν

Να δώσει τέλος στα σενάρια εξόδου από την κυβέρνηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη που προκαλεί όπως και το θέμα των απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων από το δημόσιο, τριγμούς στην  κυβερνητική συνοχή, επιχείρησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  «Δεν υπάρχει θέμα Μανιτάκη» ανέφερε , ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, διευκρινίζοντας πάντως  «ο κ. Στουρνάρας έχει τον συντονισμό γι’ αυτό και έχει τον κύριο ρόλο» στις αλλαγές στο δημόσιο.

Οι αλλαγές αυτές  και συγκεκριμένα ο αριθμός, ο χρόνος και ο τρόπος εξόδου από τις υπηρεσίες δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων, παραμένουν  το μεγάλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας.  .

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, φαίνεται πως μετά από πολύωρες συζητήσεις, υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία για την απομάκρυνση 2000 χιλιάδων επίορκων από το δημόσιο μέχρι το τέλος Ιουνίου και άλλων 5.500 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Παράλληλα η τρόικα φέρεται να έχει δώσει το πράσινο φώς για την για την άμεση πρόσληψη υπαλλήλων που θα αντικαταστήσουν άμεσα τους επίορκους καλύπτοντας θέσεις νευραλγικής σημασίας για το δημόσιο ενώ υπάρχει συμφωνία για ανατροπή στην παρούσα φάση της αναλογίας 1 προς 5 στο δημόσιο, στις προσλήψεις στο δημόσιο. «Πρέπει να υπάρχει άμεση αντικατάσταση, φαίνεται να γίνεται δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση αξιοκρατικά από νέους μέσω ΑΣΕΠ», δήλωσε χαρακτηριστικά,  ο κ. Κεδίκογλου.

Ωστόσο, πηγές και από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι δεν είναι και τόσο εύκολη ούτε πολιτικά ανέξοδη η απομάκρυνση 20 χιλιάδων υπαλλήλων μέσα στο 2014. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί στο παρασκήνιο οι ενδοκυβερνητικοί τριγμοί για την τακτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί στο ζήτημα αυτό. Η δήλωση Κεδίκογλου, δεν έδωσε τέλος στα σενάρια που θέλουν τον κ. Μανιτάκη να αντικαθίσταται  στον επικείμενο ανασχηματισμό κάτι που αποκλείει από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε επίσης

Δημόσιο: «Καρφιά» ΔΗΜΑΡ για υπουργούς της ΝΔ

«Στη γωνία» ΔΗΜΑΡ, Mανιτάκης για τους επίορκους

Σαμαράς- τρόικα: Σύγκλιση για επίορκους, «αγκάθι» οι απολύσεις

Σαμαράς – τρόικα: «Κλειδί» οι απολύσεις στο Δημόσιο

Τρόικα: Απολύστε τώρα 1000 επίορκους, πάρτε 1000 «καθαρούς»

Τρόικα: Ανέβαλε με Στουρνάρα, «όλα τα λεφτά» με Σαμαρά

Κουβέλης: Στήριξη Μανιτάκη μέσω συνάντησης

Σαμαράς σε Κουβέλη: «Δεν υπάρχει θέμα Μανιτάκη»

Συνάντηση Σαμαρά – δανειστών την Κυριακή

ΔΗΜΑΡ: Οι αρχηγοί αποφασίζουν για Δημόσιο, όχι ο Στουρνάρας
Νέο ραντεβού δανειστών – διαπραγματευτή για απολύσεις Γ. Στουρνάρα
ΔΗΜΑΡ: «Φεύγουμε μαζί με το Μανιτάκη»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση