Κατρούγκαλος: Εντός του κανόνα 1 προς 4 οι προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες

Εντός του κανόνα 1 προς 4 είναι οι προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπρεσίες των δημων και η κυβέρνηση προσπαθεί να τον ανατρέψει. Την άποψη αυτή εξέφρασε μιλώντας στον Σκάι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, δίνοντας την δική του εκδοχή στις δύο απόψεις που, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, υπάρχουν στην κυβέρνηση. «Δια του υπουργού Εσωτερικών προσπαθούμε να πείσουμε τους εταίρους ότι οι προσλήψεις που γίνονται από ανταποδοτικούς πόρους εξαιρούνται από τον κανονισμό προσλήψεων του μνημονίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ο μεν υπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει ότι «οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν εντάσσονται στη μνημονιακή δέσμευση 1 πρόσληψη για κάθε 4 αποχωρήσεις, αφού αφορούν ανταποδοτικές υπηρεσίες. Αυτό εξάλλου προβλέπεται και στο νόμο 4368/2017 άρθρο 7.  Πληρώνονται από τους δήμους για ανταποδοτικές υπηρεσίες και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό», είχαν πει πηγές του ΥΠΕΣ στην ιστοσελίδα, κάτι που υποστήριξε και ο ίδιος ο κ. Σκουρλέτης δημοσίως.

Ωστόσο στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης τονίζουν με έμφαση ότι δεν έχει δοθεί τέτοια έγκριση από τους θεσμούς, προσθέτοντας ότι θα είναι ένα θέμα που θα τεθεί και πάλι από το φθινόπωρο. «Είναι ένα θέμα που τέθηκε στις συζητήσεις του Μαΐου στα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών αλλά μεταφέρθηκε για το Σεπτέμβριο», τονίζουν χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Βασιλίσσης Σοφίας θεωρούν πως το συγκεκριμένο θέμα πιθανότατα χρειάζεται να μεταφερθεί και σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, κάτι που φαίνεται ότι είναι σε γνώση του πρωθυπουργού, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της aftodioikisi.gr κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών, είχε πει χαρακτηριστικά: «Είναι και μία διαδικασία συζήτησης που πρέπει να γίνει και με τους θεσμούς που μας επιτηρούν. Πρέπει να καταλάβουν ότι όταν μιλάμε για ανθρώπους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ουσιαστικά μιλάμε για το υπάρχον ενεργό δυναμικό του δημόσιου τομέα. Δεν μιλάμε για επιπλέον προσλήψεις. Άρα δεν πρέπει να μπούνε μέσα στη διαδικασία του λεγόμενου κανόνα attrition rule, του 1 προς 3, 1 προς 2 που θα μειώνεται όσο βγαίνουμε από την κρίση».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΚΑΝΟΝΑΣ, 1 ΠΡΟΣ 4, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!