Κατρούγκαλος: «Δεν θα εφαρμοσθεί το όριο ηλικίας για τα υπηρετούντα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών»

Η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης , επέφερε τη διευκρίνιση του αναπληρωτή υπουργού για τα ηλικιακά όρια του προέδρου και των μελών των ανεξαρτήτων αρχών.

Με τη μορφή που εισήχθη το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, δεν ήταν σαφές αν το ηλικιακό όριο των 73 ετών για τον Πρόεδρο και 70 για τα μέλη και «αποστράτευε» με αυτό τον τρόπο Προέδρους και μέλη που βρίσκονταν στο μέσον της θητείας τους, πράγμα που έκανε σαφές αργότερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Επί του θέματος αναφέρθηκε τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έκανε λόγο για πρωτοφανή ενέργεια, ζητώντας την απόσυρση της διάταξης, ενώ στη συνέχεια και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης είπε πως η κυβέρνηση με τις μεταβατικές διατάξεις για τη θητεία των διοικήσεων των Ανεξάρτητων Αρχών, ουσιαστικά δημιουργεί περιβάλλον αστάθειας και «χαρίζει» και άλλα στις εταιρείες που ελέγχονται από τις Αρχές.

Ο κ. Θεοχάρης συνέχισε λέγοντας: « Ας αποφασίσει η κυβέρνηση να καταργήσει (με τροποποίηση του Συντάγματος) τις Ανεξάρτητες Αρχές, αν αυτό είναι μέσα στις πολιτικές της προτεραιότητες, αλλά όσο υπάρχουν δεν μπορεί να καταστρατηγεί τον νόμο».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την παρέμβασή του έκανε λόγο για αναγκαιότητα της προστασία των Ανεξαρτήτων Αρχών «όταν μπαίνουν ηλικιακά όρια στο μέσο της θητείας τους».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση