Κατρούγκαλος: Δεν αποκλείουμε τη ρήξη – Υποχωρήσεις μόνο εντός ενός τίμιου συμβιβασμού

«Δεν αποκλείουμε τη ρήξη αν βρεθούμε μπροστά σε ένα τελεσίγραφο που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον Real Fm 97.8.

Ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους και σημείωσε ότι «η πολιτική διαπραγμάτευση είναι αυτή που δίνει τον τόνο και στην τεχνική διαπραγμάτευση».

«Είμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο ενός μαραθώνιου που σημαίνει ότι πηγαίνουμε σε μία συμφωνία η οποία θα έχει χαρακτηριστικά αξιοπρεπούς συμφωνίας αλλιώς δεν θα την υπογράψουμε», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Οι υπεύθυνοι πολιτικοί τύπου Μέρκελ, Γιούνκερ ξέρουν ότι η πολιτική συμφωνία πρέπει να υπάρξει γιατί η αποτυχία είναι αποσταθεροποιητική από το σύνολο της Ευρωζώνης. Ξέρουν επίσης ότι εμείς πράγματι δεν αποκλείουμε τη ρήξη αν βρεθούμε μπροστά σε ένα τελεσίγραφο που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. Αυτό οδηγεί σε συμφωνία τίμια ακριβώς γιατί ούτε εκείνοι θέλουν να πάρουν την ευθύνη της αποσταθεροποίησης της Ευρωζώνης», επεσήμανε.

«Και εμείς θέλουμε να κάνουμε υποχωρήσεις, αλλά οι υποχωρήσεις αυτές να έχουν χαρακτήρα ενός τίμιου συμβιβασμού.  Κακά τα ψέματα, όταν  μιλάμε για έναν συμβιβασμό θα έχει και επώδυνα χαρακτηριστικά. Εμείς δεν θέλουμε έναν συμβιβασμό που να ανατρέπει το βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής μας», πρόσθεσε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ, ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση