Καταβάλλονται τα αναδρομικά από τους ΚΑΠ στους ΟΤΑ

Το ποσό των 119.800.943,33 ευρώ αποδίδεται σε όλους τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας ως τακτική επιχορήγηση από το λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των δήμων και Κοινοτήτων», με απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο.

Το παραπάνω ποσό προέρχεται από έσοδα του λογαριασμού «Έσοδα από επιχορηγήσεις για λειτουργικές δαπάνες» του Κ.Α.0611 του προϋπολογισμού των ΟΤΑ και αποτελεί αναδρομικά έσοδα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) για το έτος 2009. Ειδικότερα, αφορά το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2009. To ποσό αυτό είναι τα αναδρομικά έσοδα του τετράμηνου που προκύπτουν από την αύξηση των ΚΑΠ του έτους 2009, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών και, κατά προτεραιότητα, δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και χώρων άθλησης που τους μεταφέρθηκαν βάσει του ν. 2880/2001, καθώς και των νομικών προσώπων και υπηρεσιών του ν. 3106/2003 αντίστοιχα.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος «σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, η κυβέρνηση, στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο την αυτοδιοίκηση. Στο πλαίσιο αυτό, αποδίδουμε στους δήμους και τις κοινότητες αναδρομικά -για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου- την υπέρ τους διαφορά από τη σημαντική αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προς τους ΟΤΑ α’ βαθμού για το 2009» και πρόσθεσε «συνεχίζουμε σταθερά τη μεγάλη τομή στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και όλων των πολιτών».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!