Καταγγελίες Νεφελούδη για σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» και «Μαrket In»

Για σοβαρά προβλήματα και παρατυπίες έκανε λόγο ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδης, στην υπόθεση με τους απολυμένοςυ των σούπερ Μάρκετ «Καρυπιδής».

Συγκεκριμένα με συνέντευξη του, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ερώτηση για τους εργαζόμενους στο σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» απάντησε: «Σε αυτή την περίπτωση έχουμε πολλά προβλήματα. Αναφορικά με το επίδομα να διευκρινίσουμε ότι έχει δοθεί σε 1.000 από τους 1.400 εργαζομένους, καθώς διαπιστώσαμε από τα επίσημα στοιχεία ότι κάποιοι το πήραν δύο και τρεις φορές, χωρίς να το δικαιούνται». Συμπλήρωσε πως «υπήρξε επίσημη ενημέρωση στο υπουργείο από το σούπερ μάρκετ «Market In» ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για την εξαγορά της επιχείρησης «Καρυπίδης»,. Ωστόσο βλέπουμε ότι το «Market In» ανοίγει καταστήματα και ζητά υπαλλήλους κατά παράβαση του νόμου», που προβλέπει ότι σε μεταβολή επιχείρησης πρέπει πρωτίστως να απασχοληθούν οι εργαζόμενοι που υπήρχαν.

Εξάλλου ο ίδιος, αναφερόμενος στα Λιπάσματα Καρβάλης εκτίμησε ότι υπάρχει κάτι ύποπτο, καθώς η εταιρεία αλλάζει σπάζοντας τα τμήματα παραγωγής. «Μάθαμε πριν από λίγο καιρό ότι οικογένεια Κυπρίων άνοιξε την εταιρεία Νέα Καρβάλη ΑΕ, χωρίς να έχει εξαγοράσει την προηγούμενη, καθώς είχε κλείσει» είπε, μεταξύ άλλων, και υπογράμμισε ότι με τη συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι μόνο το πρόβλημα των 180 απολυμένων, αλλά υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου, που επιβάλλει τη συμμόρφωση ασφαλείας της εταιρείας για να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα στο θέμα της ασφάλειας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ, ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, MARKET IN


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!