Καταγγελία για το Kοινωνικό Mέρισμα -Το πήραν από ακατάσχετο λογαριασμό

Παρά τις διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση πως το ποσό του κοινωνικού μερίσματος είναι ακατάσχετο, γυναίκα καταγγέλλει πως τα χρήματα που της πιστώθηκαν «έκαναν φτερά».

«Εκανα την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, εγκρίθηκε , πιστώθηκε στον λογαριασμό αλλά μου είπανε ότι εφόσον έχεις ληξιπρόθεσμη οφειλή στην τράπεζά μας δεν μπορείς να το πάρεις γι αυτό το τραβήξαμε. Ο λογαριασμός είναι δηλωμένος ως ακατάσχετος και στην εφορία και στην τράπεζα», κατήγγειλε στον Ant1 μια γυναίκα με το όνομα Μαρίνα.

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες ώρες αφότου η υφ. Εργασίας Θεανώ Φωτίου, δήλωσε το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο και ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να πάνε στην τράπεζα και να το απαιτήσουν. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατάσχεσης επειδή οι δικαιούχοι δεν είχαν δηλώσει τον τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ, ΜΕΡΙΣΜΑ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ, ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!