Καταγγελία -Κοινωνικό Μέρισμα: Δεν εγκρίνεται η καταβολή του για ανασφάλιστα ΑμΕΑ

Ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει όσων αφορά το κοινωνικό μέρισμα για τα ανασφάλιστα ΑμΕΑ νοικοκυριά με 67% αναπηρία και πάνω, καταγγέλλει αναγνώστρια της aftodioikisi.gr, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας. Υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογος των ΑμΕΑ, η ΕΣΑμεΑ είχε επισκεφθεί πρόσφατα τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο για το θέμα του κοινωνικού μερίσματος 2018, προκειμένου να λυθούν άδικες διατάξεις που καταπατούν τα δικαιώματα των μελών του.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνει η Ε.Z: «Προσπαθώ από τη Παρασκευή να κάνω την αίτηση της μητέρας μου Αμεα 67% αναπηρία και πάνω που με φιλοξενεί. Εγώ έχω 80% αναπηρία και δεν μας το εγκρίνει το επίδομα επειδή δεν έχει ασφάλεια».

Η ίδια προσθέτει ότι «υποτίθεται φέτος το ΦΕΚ γράφει ότι τα νοικοκυριά με δικαιούχο με 67% κ άνω αναπηρία εξαιρούνται της ασφάλισης».

Και εκφράζοντας μια κραυγή αγωνίας αναφέρει: «Ας ενδιαφερθεί κάποιος γιατί κανείς δεν ασχολείται με το θέμα κ είμαστε πάρα πολλά ΑμΕΑ με το ίδιο πρόβλημα μιλάω καθημερινά με ανθρώπους μέσω ενός συλλόγου που έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Ας μας μιλήσει κάποιος υπεύθυνος να μας πει πότε θα διορθωθεί το θέμα. Τι περιμένουν να λήξει η προθεσμία και να μείνουμε εκτος κοινωνικού μερισματος απ τη στιγμή που έχουμε όλα τα κριτήρια κ το θέμα είναι η ασφάλεια; Μια απάντηση επιτέλους επίσημη για το θέμα μας!».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ, ΑΜΕΑ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΜΕΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!