Κατά ένα δις φτωχότερη η Περιφέρεια Αττικής - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
27
Ιανουάριος
Back

Κατά ένα δις φτωχότερη η Περιφέρεια Αττικής

Μειωμένοι κατά 1 δις ευρώ είναι οι πόροι του ΠΕΠ Αττικής όπως αποκαλύπτει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο βουλευτής ενώ οι αρχικοί πόροι ήταν 3 δις στο αναθεωρημένο πρόγραμμα περιορίζονται στα 2 δις €. Η μείωση μάλιστα αφορά τις δράσεις για την καινοτομία, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, οι οποίες φαίνονται να μηδενίζονται ή να μειώνονται υπερβολικά σε ότι αφορά την διαχείρισή τους από την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως τονίζει στη ερώτησή του ο κ. Οικονόμου με αυτόν τον τρόπο «αν εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο για το ΠΕΠ Αττικής αντί για αποκέντρωση πόρων που εντάσεται στην φιλοσοφία του «Καλλικράτη» θα έχουμε υπερσυγκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων στην κεντρική διοίκηση!!»

Για το λόγο αυτό ο ανεξάρτητος βουλευτής, ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς «σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να αποκατασταθεί η δυνατότητα της νέας Αιρετής Περιφέρειας Αττικής να διαχειριστεί και να εκμεταλλευτεί τους αναπτυξιακούς πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που της αναλογούν και τα όσα προβλέπει το σχέδιο Καλλικράτης που μόλις ψηφίστηκε.»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!