Καρέ – Καρέ η αποχώρηση της ΝΔ από τη Βουλή και η «επίθεση» στον Κατρούγκαλο (βίντεο)

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις βουλευτικές τροπολογίες. Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε από τη συνέχεια της συζήτησης, όπως είχε προαναγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης.
«Αναρωτιέμαι τι είναι χειρότερο, ένας φαύλος πολιτικός ή ένας υποκριτής πολιτικός; Ακούμε από τους εκπροσώπους του παλαιοκομματισμού καταγγελίες για το πελατειακό τέρας που δημιούργησαν και αποστάσεις από αυτό, που δεν μπορώ να καταλάβω πως δικαιολογούνται. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από το οι θύτες, αυτοί που δημιούργησαν την πατρωνία, το πελατειακό κράτος, να κατηγορούν τα θύματά τους , τους εργαζόμενους δηλαδή που ήταν όμηροι χρόνια και μετά εξαρτημένοι πελάτες από αυτούς, για το θεσμικό αίσχος που δημιούργησαν», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και συνέχισε:
«Αυτή την υποκρισία σας την επιστρέφουμε, αν θέλετε να φύγετε, φύγετε. Απλώς αποδεικνύετε ότι δεν θέλετε να έχετε ρόλο στην ανόρθωση της Ελλάδας, ότι είσαστε κληρονόμοι των αμαρτιών του παρελθόντος σας και δεν μπορείτε να απεμπλακείτε από εκεί».
Παίρνοντας το λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε:
«Επειδή είπατε στην αρχή ότι δεν ξέρετε τι είναι χειρότερο ο υποκριτής ή ο φαύλος και με κατηγορήσατε για υποκριτή, φαντάζομαι ότι διατηρείτε ίσως για τον εαυτό σας το δικαίωμα και τον χαρακτηρισμό του φαύλου».
«Από τη στιγμή λοιπόν που δεν αποσύρετε τις τροπολογίες, δεν μας αφήνετε κανένα άλλο περιθώριο από το να αποχωρήσουμε από αυτή τη συνεδρίαση ώστε να συζητάτε μόνοι σας τροπολογίες τις οποίες ούτως ή άλλως εδώ και καιρό είχατε προαποφασίσει και δεν είχατε το θάρρος να φέρετε σε αυτή την αίθουσα», κατέληξε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Αφήστε μια απάντηση